Search for content, post, videos

Da budeš poznat širom sveta, biraj reklamu koja šeta

Nekada svakodnevno primenljivi artikli mogu biti naročito efikasni promotivni proizvodi. Takve su upravo reklamne kese, koje osim svoje primarne namene, mogu ostvarivati i marketinšku ulogu tako što na sebi mogu sadržati vrlo efektne natpise i ilustracije.

Zašto baš reklamne kese?

U svetu razvijanja marketinških strategija, firme i pojedinci trude se da budu što inovativniji i kreativniji u svom predstavljanju, stvaranju brenda i pronalaženju budućih korisnika usluga, potrošača, kupaca, pa i saradnika. Reklamne kese su otuda vrlo pogodna opcija jer su povoljne, svrsishodne, ali i istovremeno vrlo uočljive i delotvorne reklame, koje se nazivaju i šetajućim. Sadržaj na njima brzo i suptilno percipiramo, kada nešto kupimo, dobijemo poklon, ali i u prolazu, budući da su prisutne i na javnim mestima.

Šta ih odlikuje?

Iako se reklamne kese izrađuju u više dimenzija i debljina, u jednoj boji ili sa šarama i mogu biti od različitih materijala, odlikuju se time što na sebi poseduju unikatno štampano obeležje, koje je promotivnog karaktera. Kada god posetimo neki butik, prodavnicu tehnike, drogeriju, zlataru, pa čak i market, danas gotovo neizostavno dobijamo kese koje su ujedno i reklame, odnosno na sebi sadrže podatke za kontakt, logo i moto firme, specifične poruke ili slike.

Prednosti upotrebe

Osim što u njima nosimo tek kupljene proizvode, reklamne kese su podesne i za kasniju upotrebu, te faktički svako od nas poseduje čitavu kolekciju. Idealne su i za poklone jer nam pored njih ne treba dodatno pakovanje. Postoji veliki spektar modela jer se svako trudi da kako štampanim sadržajem, tako i formom privuče pažnju potencijalnih kupaca i konzumenata. One su višestruko primenljive i u prezentativne svrhe, kada uz notese, fascikle, olovke ili kalendare predstavljaju deo reklamnog asortimana, te se koriste i u različitim kampanjama i promocijama.

Širok dijapazon modela

Ove pokretne reklame su najrazličitijih boja, jednobojne ili u punom koloru, te kako uobičajeno pravougaonog oblika, tako i vrlo neobičnih formata, luksuzne sa zlatotiskom, vrlo ekskluzivne, kreativne i neobične, pa čak i šaljive. Izrađuju se od najlona, kartona ili papira, po želji plastificirane, sa završnom mat ili sjajnom obradom, od tkanine, sa običnim ili fleksibilnim ručkama – obično od kanapa, ojačanim dnom, dodatim mašnicama i specifičnim načinima kopčanja. Specifikuje ih štampa različite vrste, koja je uočljiva i brend čini prepoznatljivim. Prilikom izrade aplikacija koriste se različite tehnike štampanja, kako digitalna, tako i ofset ili sito štampa, a koja će se odabrati zavisi od želja i potreba klijenata, odnosno od obima tiraža. Čak se i na tipske kese mogu naknadno dodati stikeri koji su u reklamnoj funkciji.

Praktičan i delotvoran izbor

Reklamne kese su lagan proizvod, koji zahvaljujući finalnoj plastificiranoj oblozi može biti vrlo trajan i izdržljiv i dugo primenljiv u različite svrhe. Razvijene tehnologije štampe, velik izbor modela, boja, dezena, oblika, materijala, od PVC do biorazgradivih, reklamne kese čini praktičnim, ali istovremeno i efektnim i dinamičnim reklamnim materijalom. Njihova cena uslovljena je kako materijalom, tako i debljinom i specifičnim potrebama štampe. Izrađuju se i dizajniraju prema porudžbini klijenata, tako da su uvek originalni i vrlo učinkoviti promotivni artikli.