Da budeš poznat širom sveta, biraj reklamu koja šeta

0
40
Da budeš poznat širom sveta

Nekada svakodnevno primenljivi artikli mogu biti naročito efikasni promotivni proizvodi. Takve su upravo reklamne kese, koje osim svoje primarne namene, mogu ostvarivati i marketinšku ulogu tako što na sebi mogu sadržati vrlo efektne natpise i ilustracije.

Zašto baš reklamne kese?

U svetu razvijanja marketinških strategija, firme i pojedinci trude se da budu što inovativniji i kreativniji u svom predstavljanju, stvaranju brenda i pronalaženju budućih korisnika usluga, potrošača, kupaca, pa i saradnika. Reklamne kese su otuda vrlo pogodna opcija jer su povoljne, svrsishodne, ali i istovremeno vrlo uočljive i delotvorne reklame, koje se nazivaju i šetajućim. Sadržaj na njima brzo i suptilno percipiramo, kada nešto kupimo, dobijemo poklon, ali i u prolazu, budući da su prisutne i na javnim mestima.

Šta ih odlikuje?

Iako se reklamne kese izrađuju u više dimenzija i debljina, u jednoj boji ili sa šarama i mogu biti od različitih materijala, odlikuju se time što na sebi poseduju unikatno štampano obeležje, koje je promotivnog karaktera. Kada god posetimo neki butik, prodavnicu tehnike, drogeriju, zlataru, pa čak i market, danas gotovo neizostavno dobijamo kese koje su ujedno i reklame, odnosno na sebi sadrže podatke za kontakt, logo i moto firme, specifične poruke ili slike.

Prednosti upotrebe

Osim što u njima nosimo tek kupljene proizvode, reklamne kese su podesne i za kasniju upotrebu, te faktički svako od nas poseduje čitavu kolekciju. Idealne su i za poklone jer nam pored njih ne treba dodatno pakovanje. Postoji veliki spektar modela jer se svako trudi da kako štampanim sadržajem, tako i formom privuče pažnju potencijalnih kupaca i konzumenata. One su višestruko primenljive i u prezentativne svrhe, kada uz notese, fascikle, olovke ili kalendare predstavljaju deo reklamnog asortimana, te se koriste i u različitim kampanjama i promocijama.

Širok dijapazon modela

Ove pokretne reklame su najrazličitijih boja, jednobojne ili u punom koloru, te kako uobičajeno pravougaonog oblika, tako i vrlo neobičnih formata, luksuzne sa zlatotiskom, vrlo ekskluzivne, kreativne i neobične, pa čak i šaljive. Izrađuju se od najlona, kartona ili papira, po želji plastificirane, sa završnom mat ili sjajnom obradom, od tkanine, sa običnim ili fleksibilnim ručkama – obično od kanapa, ojačanim dnom, dodatim mašnicama i specifičnim načinima kopčanja. Specifikuje ih štampa različite vrste, koja je uočljiva i brend čini prepoznatljivim. Prilikom izrade aplikacija koriste se različite tehnike štampanja, kako digitalna, tako i ofset ili sito štampa, a koja će se odabrati zavisi od želja i potreba klijenata, odnosno od obima tiraža. Čak se i na tipske kese mogu naknadno dodati stikeri koji su u reklamnoj funkciji.

Praktičan i delotvoran izbor

Reklamne kese su lagan proizvod, koji zahvaljujući finalnoj plastificiranoj oblozi može biti vrlo trajan i izdržljiv i dugo primenljiv u različite svrhe. Razvijene tehnologije štampe, velik izbor modela, boja, dezena, oblika, materijala, od PVC do biorazgradivih, reklamne kese čini praktičnim, ali istovremeno i efektnim i dinamičnim reklamnim materijalom. Njihova cena uslovljena je kako materijalom, tako i debljinom i specifičnim potrebama štampe. Izrađuju se i dizajniraju prema porudžbini klijenata, tako da su uvek originalni i vrlo učinkoviti promotivni artikli.