Zima je, kalendarski, počela i Satrurn je ušao u znak Strelca

0
101
Zima je

Kalendarski tj. astronomski, zima je počela danas, 21.decembra. Astrološki, to znači da žurka u znaku Strelca još uvek traje. Zanimljivo je da se u znaku Strelca trenutno nalazi čak pet planeta: Mesec, Sunce, Merkur, Venera i čuveni Saturn. Koji se, pritom, nalazi na stepenu koji je posebno istaknut u astrologiji, a to je 29.-i stepen Strelca.

zima je pocela
zima je pocela

Savet za sve znakove zodijaka je da posebno obrate pažnju na polje koje je pod uticajem Strelca, jer tu se pokreće i završava neka lična priča. Pod uticajem planetarne petorke, a do kraja sledece nedelje, nešto ćete morati da menjate. Ovo se posebno odnosi na same Stelčeve, ali i na Lavove i Ovnove, kao i na one koji imaju vatreni podznak. Ako ste u podznaku Strelac, Lav ili Ovan tokom narednih dana možete svojom snagom i voljom da završite mnogo toga.

Za promenljive znakove (znak i podznak) a to su: Device, Ribe i Blizanci ovo je period kada se osećaju kao da su u sukobu sa svetom oko sebe, pa je važno da prepoznaju gde mogu da usmere svoju pažnju. Rakovi će se baviti svojim poslom, mogu imati neke bitne odluke na tom planu, a Jarčevi se odlično snalaze kada je u pitanju njihova unutrašnja snaga i mir.

Bikovi mogu računati na podršku drugih, a Vodolije i Vage će imati dovoljno elana za sve što zamisle. Saturn na 29.-om stepenu je prekretnica i najviše će ga osetiti ljudi koji su rođeni u trećoj dekadi Strelca, a zatim i trećoj dekada Blizanaca, Devica i Riba. To je zapravo osećaj da treba da izađemo iz nečega, da skinemo težak kaput, ali nam je nešto ostalo. Nešto što je naše,ali treba da ga odbacimo jer nam je postalo teretno. Samo je pitanje kada i kako. Pošto je to simbolika promenljivog znaka, znači da smo u dubokoj dilemi šta će biti i kako da se svemu tome pristupi.

Ova zima nas tera da se preispitamo, ovo su dani da se svedu računi, da vidimo da li smo i koliko naučili lekcije koje su pokrenute aprila ove godine.

Naš astrolog Nena JM vam donosi životne oblasti na koje svaki znak ove zime treba da obrati pažnju.

Podznak Ovan

Obratite pažnju na učenje, studiranje, planove za putovanja kao i odnose sa inostranstvom.

Podznak Bik

Za Bikove je ova zima u znaku novca, kredita, odnosa sa partnerom, kada su u pitanju intima i dublje emocije.

Podznak Blizanci

Blizanci su u znaku partnerskih odnosa. Preporuka je ne obnavljati vezu iz prošlosti, iako su obe osobe slobodne. Oni u vezi ili braku će morati da se suoče sa svim onim što se dešavalo od aprila pa nadalje, u partnerskom odnosu.

Podznak Rak

Za Rakove je ova zima vreme preispitivanja u vezi posla, radnog mesta, kao i zdravlja.

Podznak Lav

Ova  zima se vrti oko odnosa sa decom, svojom i tuđom. To može biti neki vid rada sa decom i mladima. Lavovi će se takođe pitati u vezi ljubavi i odnosa ka neispunjenim snovima i hobijima.

Podznak Devica

Device će dilemisati u vezi porodice iz koje potiču, ali i porodice koju su formirale.

Podznak Vaga

Vagama ova zima donosi pitanja vezana za najbliže, braću i sestre i odnos sa njima, kao i u vezi onoga što ih opterećuje mentalno od aprila pa do danas.

Podznak Škorpija

Škorpije će svoditi račune vezane za novac, zaradu, kako je novac stizao i kako je potrošen od aprila do decembra.

Podznak Strelac

Strelčevima je dato da podvuku crtu u vezi ličnih odluka i postupaka koji se odnose na period od aprila kao i suočavanje sa sobom i prevazilaženje sopstvenih slabosti.

Podznak Jarac

Jarčevi će biti fokusirani na svoju unutrašnju borbu, svoju spiritualnost i rad na sebi.

Podznak Vodolija

Vodolije će svoditi račune u vezi prijatelja, odnosa sa njima, da li je i koliko napravljena selekcija na tom planu.

Podznak Ribe

Ribe će biti okrenute svojim ambicijama, karijeri, pogledu na svoj društveni status i sve ono što je vezano za socijalni život.

Srećno svima u rešavanju lekcija koje pokreće Saturn, mada ovde nije potrebna sreća već umeće samodiscipline i uspesi su mogući. Samo na taj način možemo da radimo kad se Saturn umeša.