Search for content, post, videos

Retrogradni Jupiter- kad život ne daje, onda je to s razlogom.

Jupiter

Jupiter je planeta ekspanzije, vere, smisla, istine, uspeha i sreće. Za njega se u astrologiji vezuju lepi događaji, ali šta se događa kada ovaj nebeski vesnik pozitivnih prilika krene unazad? A upravo je period od 9.03. pa do 10.07. vreme kada će se Jupiter tako kretati.

Kad govorimo o retrogradnom kretanju planeta, redovno je reč o vraćanju na nešto, o ponovnom povezivanju s nečim ili nekim iz prošlosti. Reč je o usvajanju novih informacija i uvida kako bismo dobili potpuniju sliku o onome što nas zanima. Povratkom unazad možemo otkriti nešto novo, obnoviti staro, pronaći izgubljeno, nadoknaditi propušteno.

Život nije isključivo crn niti beo. Tako je i u astrologiji, ništa nije iznimno dobro, niti je katastrofalno loše. Bitno je samo kako pristupate onome što se događa. Ne padajte na senzacionalističke natpise u astrološkim predviđanjima koji viču oprez, pretnja, čuvajte se.

Retrogradno kretanje Jupitera u Škorpiji će nametnuti neka od sledećih pitanja: Koje prepreke treba da otklonimna putu ispunjenja svojih želja i ambicija? Zašto nisam srećan/srećna? Da li je seks u odnosu dovoljan ili mi je potrebno nešto dublje, intimnije? Mogu li sam/sama ili mi treba tuđa pomoć? Šta je istina? Koja je svrha svega?

Jupiter

kljucna rec je strpljenje

Pojaviće se povremena stanja dezorijentiranosti koja će biti vezana za pitanje obrazovanja, vere, inostranstva, odnosa s rodbinom bračnog partnera i udaljenim osobama, manjkom entuzijazma i dobrih prilika.

Retrogradni Jupiter nam govori da nas ne mogu usrećiti drugi i da u ovom periodu ređe možemo računati na tuđu pomoć.

Ovo je vreme kada bi trebali više da se oslonimo na vlastite resurse i mogućnosti, da shvatimo da sreća nije cilj, već naša kreacija, onaj osećaj koji stvaramo sami, svakog dana.

Ključna reč tokom retrogradnog hoda Jupitera je strpljenje.

Razdoblja tišine i dani u kojima aktivnosti ne donose rezultate treba shvatiti kao vreme velikog  prolećnog spremanja koje podrazumeva suočavanje s onim situacijama, odnosima i osobama koje nas ograničavaju ili nas navode na pogrešan put.

Budućnost je maglovita, perspektive su neizvesne. Kao da nam je teže nego obično da vidimo širu sliku, odnosno predvidimo kako bi se neka situacija mogla odvijati u neposrednoj budućnosti. Zato je potrebno koračati iz dana u dan i odustati na neko vreme od sprovođenja krupnih planova u delo.

Ovo je vreme za planiranje, osmišljavanje i usvajanje novih znanja.

Budite u kontaktu sa svojom istinom, kakva god ona bila u ovom trenutku. Sve što osećate, mislite, doživljavate to je sada vaša istina.

Retrogradni Jupiter nas češće suočava sa pohlepom, ekstravagantnim ponašanjem, rasipnoštvom, zavisnostima, neznanjem, pa i fanatizmom. On nas suočava sa svime što zaustavlja naš lični rast i usidrava nas u uverenje – nemam dovoljno, nemam potrebno znanje za to, ovo nema smisla.

Promenite to i prestanite da sabotirate sebe!

Odustanite od svih rizičnih investicija, spekulacija, kockanja, pozajmljivanja velikih novčanih iznosa, oslanjanja na resurse drugih ljudi. Pozajmljeno moramo da vratimo. Neplaćeno moramo da platimo. I niko nam ne može toliko pomoći koliko mi možemo sebi.

Iako se Jupiterovo kretanje neće tako intenzivno osetiti kao što je to slučaj kod retrogradnog kretanja Merkura, Marsa ili Venere, ipak osluškujte poruke života.

Život će vam dati upravo ono iskustvo koje najviše podržava evoluciju vaše svesti. Kako znaš da je to iskustvo ono koje ti je potrebno? Znaćeš po tome što je to iskustvo ono koje imaš u ovom trenutku.  Ekhart Tol

Izvor: Julijana Oremović