Pomračenje Sunca u Lavu će najviše uticati na ove znakove…

0
111
Pomračenje Sunca u Lavu će najviše uticati na ove znakove...

U subotu, 11. avgusta, između 10:02 do 13:30 na nebu će se odvijati pomračenje Sunca u znaku Lava (na 18. stepenu). Biće to poslednji u nizu nebeskih događaja koji će ovo leto učiniti intenzivnim, drugačijim, za neke posebnim, a za neke prilično napornim.

Najveći strahovi horoskopskih znakova.

Pored pomračenja Sunca u Lavu i 6 planeta se kreće retrogradno, što stvari dodatno komplikuje i otežava.

pomračenje Sunca

Retrogradni Mars se nalazi na nultom stepenu Vodolije, što je stepen posebnog značaja.

Merkur je u neposrednoj blizini pomračine.

Jupiter u Škorpionu je u izazovnom aspektu sa pomračinom i Merkurom.

No, idemo redom.

Sve te retrogradne planete u vreme pomračenja Sunca (Merkur, Mars, Neptun, Saturn, Uran i Pluton) traže introspekciju i povlačenje unutar sebe kako bi se čovek preispitao i otkrio unutrašnju istinu.

Često gledamo u druge, u ono što se događa oko nas, ali se retko zapitamo postoji li neki back-up link između onoga što se manifestuje u stvarnosti i u nama samima. Postoji, samo je neophodno da uđemo duboko unutar sebe i onda sagledamo situacije oko sebe.

Intenzitet retrogradnih planeta može dovesti do zbunjenosti, umora, kvarova nekih predmeta, pa i do smanjene potrebe za aktivnošću. I to je sve u redu. Popravite pokvareno. Odmorite se. Planirajte, ali pričekajte još neko vreme sa konačnim donošenjem odluka. Promatrajte šta se događa.

Pomračenje Sunca u Lavu, zajedno sa 6 retrogradnih planeta je idealno vreme za posmatranje.

pomračenje Sunca
pomračenje Sunca

Zavirite pod tepih (prošlost), možda ste tamo odložili nešto sa čime niste spremni da se suočite. A bolje je da vi nađete to, nego ono vas. Odlaganja su moguća i ne ide baš uvek sve po planu. No i to je život, sve ima svoje zato i svoje zašto. Lakše nam je koračati stazama života kada prihvatimo ono sa čim u ovom trenutku možemo da raspolažemo. Možda nam se to ne sviđa, možda bismo hteli više i bolje, no ako je to jedino što u ovom trenutku imate, prihvatite i krenite odatle.

Pomračenje Sunca je vreme u kom polazimo od svog identiteta, svoje vitalnosti, od svog JA.  Reč je o izvoru života, našoj kreativnoj sili kojom stvaramo život. Ko sam ja i šta želim da stvorim u životu – pitanja su koja proizlaze iz Sunca.

Veliki broj retrogradnih planeta koje sudeluju u nebeskoj igranci sa pomračenjem Sunca u Lavu govori o otkrivanju unutrašnjih potencijala, promeni paradigme. Što to znači?

Na primer, ako imate problema u određenom području svog života, zapitajte se šta može to vaše JA da učini kako bi se ti problemi rešili.

Sunce u Lavu je simbol kreativnosti, srčanosti, s njim se više usmeravamo na zabavu, one koje volimo i najmlađe članove porodice.

Sunce u Lavu traži da pronađemo sebe u onome što volimo da radimo. Ako ga ignorišemo, dolaze iskustva koja će nas probuditi i naterati da progledamo. Ponekad to može biti osećaj težine i ispraznosti u kom shvatate da radite posao koji ne volite. Nekad može doći do nezadovoljstva i velikih otkrića na ljubavnom planu.

Pomračenje Sunca, a ujedno je i mlad Mesec – simbol kraja i novog početka. Tako da nema idealnijeg perioda od ovog sada da se zaista udubite u sebe.

Retrogradni Mars donosi vraćanje na početak kako bi se nešto ponovo ispitalo i revidiralo. Delovanje i odlučivanje su usporeni, traži se više slobode za disanje i više slobodnog prostora kako bi se shvatilo kuda i kako dalje.

Ženski i muški znakovi horoskopa i njihovi vladari.

Neposredna blizina Merkura i pomračenja stavlja misli, rasprave, reči, pregovore, putovanja i komunikacije u prvi plan. Pazite šta govorite, razmislite pre nego što donesete konačan sud. Važno je i slušati i čuti, naročito u zvaničnim pregovorima i sporovima. U brzini i nesmotrenosti mogu nam promaći važne informacije. Retrogadni Merkur donosi komplikacije tokom putovanja. Takođe, donosi nemir i nervozu, osećaj da gubimo vreme ili da ga nemamo dovoljno. Moguće je da čujete ili vidite osobu iz prošlosti, da vam se javi neko s kim niste godinama razgovarali i za koga godinama niste čuli.

Jupiter u izazovnom aspektu sa Suncem, Mesecom i Merkurom može dovesti do preterivanja, preuveličavanja, do gubitaka koji proizlaze iz ponosa i ega, kao i iz lakomislenosti i kockanja sa sudbinom. Obećajte samo ono što možete da ispunite, poštujte propise, budite svesni sopstvenih granica.

Ovo pomračenje Sunca u Lavu će najviše osetiti Lavovi, Vodolije, Škorpioni i Bikovi.

I znajte da je sve što se vam se događa tu za vas i da radi za vas. Kako to onda ne prihvatiti i ne iskoristiti…

Izvor: Atma.hr