Horoskop i dani u nedelji, ponedeljak je sinonim osetljivosti…

0
127
Horoskop i dani u nedelji
ponedeljak
ponedeljak je u znaku meseca

Zašto kažemo da je ponedeljak dan za emocije? Da li je važno kojim danom započinjemo ili menjamo nešto, na polju ljubavi, zdravlja, karijere i slično? Itekako je važno jer svaki dan u nedelji je pod vladavinom određene planete koja unosi svoju energiju u taj dan. Evo par smernica koje vam mogu pomoći u svakodnevnom ophođenju prema drugima i odlukama koje donosite.

Ponedeljak je pod vladavinom Meseca

Ponedeljak je dan kada smo svi osetljivi i skloni promenama raspoloženja, teško nam je da ustanemo i spremimo se za posao posle opuštajućeg vikenda. Da li ustati ili odustati? Nije slučajno što nam ponedeljak nije baš drag. Akcenat je svakako na nedostatku energije i volje. Možemo reagovati veoma emotivno i stvari shvatati lično. Samim tim, ponedeljkom nije dobro započinjati nešto novo od velike važnosti. Dobro je za odnose sa porodicom, decom i majkom, jer to je ono što simbolika Meseca predstavlja. Ako ipak nešto započnete na ovaj dan, budite sigurni da će biti sklono promenama i nesigurnom ishodu.

Utorak je pod vladavinom Marsa

Utorak je dan za akciju, pokrenite se, uradite nešto, završite započeto. On nam donosi dobru energiju, hrabrost, upornost i samopouzdanje. Rešavajte zadatake (neke kratke jer Mars nije baš srpljiv, on je igrač na kratke staze) i sve što vas brine, nagazite na gas slobodno jer Mars to voli. Takođe, on predstavlja i fizičku i seksualnu energiju pa je ovo odličan dan za seksualne odnose i neke fizičke radove, treninge. Međutim,energija Marsa može biti agresivna pa je ovo dan kada se lako možete posvađati da nekim, jer Mars nikad ne odustaje, samo ide napred i tera po svom.

Sreda je pod vladavinom Merkura

Sreda je pod uplivom mentalne energije, dakle treba da radimo sve što ima veze za komunikacijom, informacijama, dokumentima, sastancima i učenjem. Merkur je razigran i radoznao, pa je ovo dobar dan i za druženje i zabavu. Takođe, kraća putovanja su nam isto naklonjena sredom. Sredom ćemo više razmišljati i analizirati stvari, postoji mogućnost i da ćemo sebe opteretiti nekim mislima. Ako bi trebalo da nastupate negde ili da držite prezentaciju, sreda je pravi izbor. Ako ste se zamerili nekome, ovo je dobar dan da razrešite nesuglasice i da se dogovorite kako dalje.

Četvrtak je pod vladavinom Jupitera

Divnog li dana! Četvrtak je dan kad nam Jupiter donosi srećne okolnosti, pozitivizam i entuzijazam. Dan kada možete na napredujete na gotovo svim poljima sem na zdravstvenom jer Jupiter širi sve što dotakne, pa u slučaju bolesti to i nije baš dobro. Ovo je dan kada treba da odradite velike stvari, da potpišete ugovor, da se verite, da rešite veliki problem, odradite velike transakcije, kupite ili prodate nekretninu i slično. Pošto Jupiter vlada i inostranstvom i strancima, možete putovati i sarađivati sa strancima u ovom danu. Ovo što može biti problem, to je da lako možemo da se zanesemo i preteramo čega god se dohvatimo, pa na to treba obratiti pažnju. Recimo, ako idete u shopping odredite unapred do koje svote želite potrošiti novac. Četvrtak je dobar i za učenje, naročito studentima donosi uspeh. Bićemo filozofski nastrojeni, pratiće nas sreća, uspeh i novac gde god da krenemo.

Petak je pod vladavinom Venere

Ljubav, ljubav i ljubav. Ovo je dan kada treba da udovoljite sebi ili svom partneru. Idite na masažu, opustite se ili idite zajedno na neku večeru ili u pozorište. Venera voli fine i harmonične stvari pa u tom smeru treba i da delujemo. Ako želite da se pomirite sa nekim ili nekog da pomirite samo napred. Petkom je prosto šteta ostati kod kuće. Bolje ćete se provesti ako izađete u petak nego u subotu. Ako ste premoreni zbog posla, bar isplanirajnte nešto lepo za predstojeći vikend. Venera voli i kulturna zbivanja pa eto jedne ideje. Ako treba da idete na prvi ljubavni sastanak izaberite svakako ovaj dan. Sem ljubavnih dešavanja, Venera nam daje i mogućnost napredovanja u finansijskom smislu. Pa ako ste hteli da pitate šefa za povećanje plate, gledajte da bude petak ili četvrtak.

Subota je pod vladavinom Saturna

Evo zašto je bolje izaći petkom nago subotom. Saturnova energija je teška, opterećujuća, naravno – nije nemoguće lepo se provesti subotom, ali sve ide lakše petkom. Saturn od nas traži da malo vremena provedemo u samoći, tišini, da mislimo o stvarima koje smo radili u prošlosti i kako ih možemo ispraviti. Sasvim je moguće da ćete na ovaj dan sresti neku osobu iz prošlosti ili upoznati osobu sa kojom ste imali kontakt u prošlom životu, jer Saturn je i karma.

Dobro je da se na ovaj dan družite sa ocem, bakom i dekom, starijima generalno jer vam oni mogu dati prave savete koji vam trebaju u datom momentu. Pomozite ljudima sa problemima, budite skromni i mudri. Pošto je Saturn i veliki učitelj, moguće je da će vas baš na ovaj dan testirati i da ćete morati da naučite neku lekciju na teži način. Budite odgovorni za svoje postupke, iako niste po prirodi organizovani potrudite se da to bude bar subotom. Takođe je važno da na ovaj dan sve radite polako bez jurnjave i nepromišljenosti. Subota je takođe dan kada se možete razboleti, pogotovo ako ne poštujete energiju Saturna.

Nedelja je pod vladavinom Sunca

Još jedan lep dan u nedelji koji zrači vitalnošću, dobrom energijom i zdravljem. Ovo je dan kada treba da radite na sebi. Bez Sunca nema života, pa tako nema ni nas ako ne vodimo računa o sebi i svom zdravlju. Sunce predstavlja svest, volju za životom i snagu. Nedelja je odličan dan za sport, šetnju, druženje. Ako želite da menjate način ishrane, nedelja je pogodna za to. Takođe možemo uraditi i nešto kreativno i posvetiti se nekom hobiju ili nešto što volimo da radimo, što nas ispunjava i čini srećnim. Ne zaboravite da budete velikodušni jer dobro se dobrim vraća. Možemo preterati sa ponosom, egocentrizmom i potrebom za pažnjom.

Autor: astrolog Livija Kulić