Search for content, post, videos

7 istina koje znaju svi oni uvek srećni u ljubavi

istina o ljubavi

 

istina o ljubavi

istina o ljubavi

Istina je da svako od nas priželjkuje ljubav koja će trajati čitav život. Ali, pre nego nađemo tu pravu, večnu ljubav, moramo prihvatiti neke istine koje će nam otvoriti oči i potragu za pravom ljubavi učiniti jednostavnijom.

Želite li pronaći ljubav svog života prihvatite da…


1. …niste osoba po svačijem ukusu.
Mislite li da će veza funkcionisati ako se pretvorite u osobu s kakvom vaš partner želi da bude, nikada se nećete naći u pravoj vezi jer će se ona uvek bazirati na neiskrenosti. Morate naučiti prihvatiti da se nekim ljudima neće sviđati vaše pravo ja i morate znati da je to – sasvim u redu. Ne postoji čovek na svetu koji se sviđa svakome.

Zato, sklonite se od ljudi koji vas ne prihvataju takvima kakvi jeste jer ćete inače samovoljno ići iz jedne u drugu toksičnu vezu, a jedina osoba koju ćete za to moći kriviti – ste vi sami.

2. …veza neće rešiti sve vaše probleme.
Očekujete li da će u vaš život ući osoba koja će rešiti sve probleme koje imate, vaša veza osuđena je na propast. Nijedna veza ne može izdržati toliku količinu zavisnosti od druge osobe. Najbrži način da nova romansa propadne je da očekujete da će ta ljubav promeniti čitav vaš život.

3. …da ćete možda biti sami neko duže vreme:
Ako želite pronaći nekoga s kim ste zaista kompatibilni (za razliku od toga da budete s nekim ko je samo spreman obavezati se), trebalo biste da prihvatite da ćete možda duže vreme biti sami pre nego što upoznate takvu osobu.

4. …kada se pojavi, ljubav neće nužno izgledati onako kako ste je zamišljali:

Vaša ljubavna priča neće biti Diznijev crtani film. Ili romantična komedija. Čak niti epizoda “Prijatelja” puna romantike. Vaša veza sastojaće se od dvoje stvarnih ljudi, koji navigiraju kroz prave životne situacije i prave kompromise kako bi veza uspela.

Neće uvek biti glamurozno niti uglađeno, niti posebno romantično. Ali će trajati, ako ste spremni da se potrudite.

5. …ćete se možda trebati boriti za svoju vezu:
Osoba vaših snova možda se neće odmah zaljubiti u vas. Možda ćete se morati potruditi da se to dogodi. Možda ćete morati rizikovati zbog čega se nećete osećati ugodno, možda ćete biti ranjiviji nego što ste navikli. Veza koju želite možda se neće dogoditi sama od sebe – zato morate odlučiti jeste li spremni boriti se za nju.

6. …biti dobra osoba nije dovoljno da veza uspe:

Svako za sebe misli da je dobra osoba. I svako misli da bi shodno tome trebao biti nagrađen savršenom vezom (a ako se to ne dogodi, za to krive drugu osobu jer kako može biti njihova krivica kad su tako dobri?) Istina je da je potrebno puno više od dobrote da biste bili dobar partner. Biti dobar partner nekad znači odmaknuti se od emocionalne komponente veze i proceniti probleme objektivno.

Nekad to znači odbiti prilagoditi se partnerovim zahtevima. Biti dobar nekad nije ono najvažnije što vašoj vezi treba i očekivati da će vaša dobrota sve rešiti je potpuna obmana.

7. …”zauvek” nije nešto što nađete – to je nešto što gradite:
Hoćete li s nekim ostati zauvek i je li neko ljubav vašeg života, nećete znati na prvom sastanku. Ili na 16. sastanku. Niti na trećoj godišnjici braka. Ili na dan rođenja vašeg prvog deteta. Jer zauvek nije crta posebnosti niti mera kompatibilnosti. Zauvek je merna jedinica vremena.

Da li ćete s nekim biti zauvek, znaćete tek na kraju svog života.

Do tada, trebaćete itekako da se trudite da vaša veza uspe. Jer to je jedini pravi način da veza potraje zauvek.