5 jednostavnih stvari koje žene nikada ne nauče

0
66
5 jednostavnih stvari koje žene nikada ne nauče
stvari koje zene ne mou da nauce
zene

Sigurno postoje žene koje su savladale neke od stvari sa nadolazećeg spiska, ali je veoma mala verovatnoća da ste uspele da ih savladate, svih 5. Bez obzira na sva dugogodišnja iskustva, greške i dostignuća prosto prirodi lepšeg pola ne polaze za rukom da ih konačno savlada.

1.Da se spakuju

Tačnije da se spakuju tako da im nije potreban dodatni vagon samo za kofere. Ne, neće sneg u avgustu na mediteranu, a ako bude bilo kiše neće sigurno biti neophodne te hanterice koje zauzimaju pola kofera. Ok, dušek, šlauf i “mišići” za decu, ali bazen na rasklapanje od milion litara zaista nema neku funkciju na moru.

2.Da kažu deci NE “iz prve”

Ne poznajem nijednu ženu koja je pritom majka koja svojoj deci može da kaže odsečno NE. Uz uslov da je to što dete traži s ove strane zakona. Postoji puno kategorija NE kod mame ali nijedna od njih ne može da bude konačno NE. Do konačnog negativnog odgovora, uglavnom se dolazi kroz niz nijansi i pobeđivanja iskonske potrebe da se udovolji detetu.

3.Da ne plaču bez razloga

Ovo je postavka iz ugla jednog muškarca. On naime tvrdi, da žene nikada ne nauče da je za plač potreban “valjan” razlog. Zar nije dovoljan razlog za plač kad u PMS-u pojedemo dva sendviča više nego inače, a dobijemo 4 kg za dva dana. Jedan sendvič najviše može da ima 300 grama!

4.Da prime kompliment

Čini mi se pogotovo žene na Balkanu, teško primaju komplimente. I to one najlepše. Zgodna i lepa žena sebi nađe hiljadu mana. Kada joj se udeljuje kompliment, obično baci senku na svoju vrlinu navodeći neku manu. Pa kada joj neko kaže “Nikad bolje nisi izgledala!” – ona će skrenuti pažnju na svoje grozne čukljeve. Ok, niko nije savršen ali…

5.Da prestanu da brinu

Postoje žene koje ne dotiču baš nikakve stvari, događaji ili moguće situacije ali one su van ove kategorije. Reč je o odgovornim ženama koje zaista ne mogu da prestanu da brinu. Neka umerena briga je normalna, dok preterana zabrinutost dovodi zaista do jednog zgrčenog načina života. Preterana briga o deci ili nečemu drugom u životu može da ima veoma loše posledice. Ustremljenost na negativne ishode u životu zaista može da privuče nemile stvari i događaje niotkuda. Meditacija, molitva ili mentalna gimnastika mogle bi da reše ovaj problem!