5 razloga zašto deca treba da idu u vrtić

0
45
5 razloga zašto deca treba da idu u vrtić

Evo nekih razloga zašto deca treba da idu u vrtić. Ako ste jedan od roditelja koji se iz bilo kojeg razloga dvoume da li da svoju decu upišu u školicu, pogledajte koji su to razlozi „za“.  tačnije 5 razloga da deca idu u vrtić                            

 Društvene veštine

1. Deca će naučiti kako se radi u grupama, kako se poštuju pravila i kakav odnos treba da ima sa drugom decom u toku projekata i malih eksperimenata koji se rade u školicama. Deci će ovo biti zanimljivo, a usvajaće osnove pravila ponašanja u društvu još pre nego što krenu u školu.

Učenje osnova

2.U predškolskom deca uče pesmice, jezičke veštine tokom pričanja priča, brojeve, crtanje… Ovo će im dodatno olakšati pripreme za školu, a što je najvažnije, razviće njihovu radoznalost jer se sve ovo uči kroz igru, dok je u školi ozbiljnije i drugačije.

Stručnost vaspitača

3.Još jedna veoma važna stvar je to što u vrtićima rade ljudi koji su školovani za rad sa decom. Uvek možete da ih pitate na čemu vi treba da radite sa detetom kod kuće jer ste ipak vi njegov prvi i najvažniji učitelj.

Šira saznanja o svetu i prilika da stvara

4.Što se deca više igraju i istražuje, to će više naučiti. U vrtiću su mogućnoszi za istraživanje neograničene jer mu je većina stvari nova i nepoznata. Takođe, vaspitači deci u vrtićima daju raznolik pribor za crtanje i pravljenje oblika koji dete možda kod kuće nema.

Deca idu u vrtić i zbog obaveza roditelja

5.Danas se većina roditelja odlučuje da decu upiše u vrtić zbog obaveza koje ne bi stigli da obave ako bi dete bilo sve vreme kod kuće sa njima. Drugi razlog je taj što nemaju kome da ostave decu dok su na poslu. Međutim, i pored dnevnog boravka, u vrtiću deca uče veoma korisne stvari.ako ste propustili vest o tome pročitajte ovde