Search for content, post, videos

Za muškarca je najvažnije da je oženjen a za ženu da ima prijateljice

najbolje prijateljice

Jedno od predavanja na Univerzitetu Stanford bilo je o povezanosti uma i tela. Tačnije  o vezi između stresa i bolesti. Profesor psihijatrije na Stanfordu, je između ostalog rekao da jedna od najboljih za muškarca  je da bude oženjen. Dok je za ženu jedna od najboljih stvari koje može da učini za svoje zdravlje je da ima bliske prijateljice i da brižno neguje ta prijateljstva.

najbolje prijateljice

najbolje prijateljice

Isprva su se svi smejali, ali on je bio ozbiljan. Žene se jedna s drugom povezuju veoma različito od muškaraca. Na način da osiguravaju jedan sistem podrške koji im međusobno pomaže da se nose sa stresom i teškim životnim problemima. Na fizičkom nivou vreme provedeno s prijateljicama povećava ženama nivo serotonina. To pomaže u borbi protiv depresije i može doprineti osećaju opšteg dobrog stanja. Žene znaju da podele s drugima osećaje dok muškarci često grade druženja oko aktivnosti.

Danas je moderno da se beži od negativnih ljudi…

Oni retko sednu s prijateljem pa pričaju o tome šta osećaju u vezi nekih stvari ili kako im se i šta dešava u privatnom životu. Posao? Da. Sport? Da. Auto? Da. Ribarenje, lov? Da. Ali osećaji? Retko. Žene to rade stalno…

Dele što im je na duši sa svojim sestrama/majkama, i očigledno je to jako dobro za njihovo zdravlje. Profesor je rekao da je vreme provedeno s prijateljicom isto toliko važno za opšte zdravlje žena koliko i bavljenje sportom.

Postoji tendencija da se misli kako dok “vežbamo” radimo nešto korisno za svoje telo. Međutim dok se žene druže među sobom, one ne pokreću svoje telo kao prilikom vežbe a efekti su isti. Profesor je rekao da je nemogućnost stvaranja i održavanja kvalitetnog osobnog odnosa s drugim ljudima opasno za fizičko zdravlje žena!

Zato, ako žena izađe da priča s prijateljicama treba je potapšati po leđima i čestitati joj što radi nešto dobro za svoje zdravlje!

Žene su u stvari jako, jako sretne.

Zato. Nazdravimo prijateljstvu … Očigledno je to odlično za naše zdravlje.

Izvor:Mislipozitivno