Zar nisu postale dosadne ustaljene šeme kombinovanja hrane, predvidljivost jela može da ugasi apetit, došlo je vreme da se probaju neke nove stvari! Predlozi kojima možete udahnuti novi život svakom svom obroku su pred vama:
Doručak
Napravite kajganu sa pečurkama i servirajte je uz jagode i južno voće, ova kombinacija će vas zasititi i osvežiti, još uz to ćete da zadovoljite i svoje čulo ukusa različitim teksturama. Ovakav doručak služi se u najekslukzivnijim hotelima kako bi se dodvorili svojim klijentima – ne samo ukusom već i izgledom hrane.
Predjelo
Pršuta, gorgonzola, dinja ili kruška – “sveto trojstvo za gurmane”. Dinja i kruška su sjajne salate uz sir i suhomesnate proizvode. Ovo voće omogućava lakše razlaganje masti, pa osim što ćete uživati u superukusnom predjelu, učinićete uslugu i svom probavnom traktu.
Ručak
Uz ustaljeno belo meso, koje je bar dva puta nedeljno na meniju najvećeg broja domaćinstava, napravite bešamel u koji ćete ubaciti kuvani ispasirani mango. Ovakva kombinacija zvuči nemoguće, ali za one koji vole da ekperimentišu – ovo će da bude prava egzotična poslastica.
Zvuči “čudno”, ali pravi gurmani znaju zašto. Ljudi koji vole da eksperimentišu sa hranom već uveliko znaju za ove “trikove”, a oni koji to ne vole da rade – samo neka probaju i oduševiće se efektima koji ostaju u organizmu i samom jelu. Prijatno!