Drevna kineska mapa lica: Šta pozicija crvenila govori o tvom zdravlju

0
65
Drevna kineska mapa lica: Šta pozicija crvenila govori o tvom zdravlju

Oči su ogledalo duše, a lice je, prema drevnom kineskom verovanju, ogledalo zdravlja. Naša koža lica je toliko osetljiva da reaguje u zavisnosti od različitih promena u organizmu. Zato pažljivo pratite gde se na licu pojavljuje crvenilo, jer može da ukazuje na probleme sa određenim organima.

lica
drevna kineska mapa lica

Čelo i obrve

Crvenilo na čelu i iznad obrva može da znači da imate problema sa varenjem, dok je osip na “mostu” između obrva obično znak da vas ponekada muči jetra. Ako je to slučaj, izbegavajte masnu i prženu hranu, a u drugom slučaju – alkohol.

Nos

Bubuljičice na nosu obično znače da ste pod velikim stresom, što uzrokuje kardiovaskularne probleme. Probajte da se opuštate više, da ubacite fizičku aktivnost i da urednije spavate.

Uši

Ako su vam bubrezi i urinarni sistem u bilo kakvoj vrsti problema, to može da se odrazi na vašu kožu kroz crvenilo na ušima. Ako vam se sve češće pojavljuju ospice ili bubuljice na ovom delu glave, smanjite unos soli i kafe, a pojačajte unos vode.

Obrazi i jagodice

Ovaj deo lica je ogledalo disajnog sistema, a često je crvenilo uzrokovano alergijama. Ukoliko se pojavljuje na donjem delu obraza, postoji šansa da je u pitanju dentalni problem, pa bi bilo dobro da, pre svega, ostavite pušenje, provedete više vremena na svežem vazduhu i povedete računa o higijeni usta.

Usne

Ako vam se crvenilo javlja oko usana, to često znači da imate problem sa sistemom za varenje. Izbegavajte fast food hranu, a pojačajte unos voća i povrća.

Brada

Verovali ili ne, stari Kinezi su smatrali, a veruje se i danas, da crvenilo na bradi sugeriše da nešto nije u redu s vašim reproduktivnim organima. Može biti u pitanju hormonalni disbalans ili poremećaj menstrualnog ciklusa. Koji god od ovih problema da vas muči, najbolje bi u svakom slučaju bilo da se što pre obratite lekaru.