Search for content, post, videos

Venera u ovnu, šta nas čeka na polju ljubavi u martu?

venera u ovnu

Venera je 7.marta ušla u znak Ovna i ostaće u njemu sve do 31. marta. Dok se u prethodnom periodu prepustila maštanju, te su je muzika, poezija i tajnovitost nosile u druge svetove, bežeći pritom od svega vidljivog, tražeći savršenstvo i zaljubljujući se u romantične tipove, sada se Venera u ovom znaku ponovo rađa.

venera u ovnu

venera u ovnu

Sada ulaskom u ovaj vatreni znak Ovna željna je svega novog. Tako iz sveta mašte prelazi u realizaciju zamišljenog. Venera je sada puna života, želela bi toliko toga. Strastvena, divlja i opčinjena samim životom, ona ne preza ni pred čim niti ikoga čeka. Ona sama uzima ono što želi – sad i odmah!

Međutim samim ulaskom u znak Ovna pravi kvadrat sa Saturnom iz Jarca koji je drži pod kontrolom, u okovima. Hladi je i traži od nje da još malo pričeka. Treba da se smiri, jer ne može tek tako olako pokoriti svet svojom vatrom koja bukti.

Ovo je sukob mladih i starih ljudi. Mladih punih života koji bi najradije poleteli u visine dok stariji i mudriji im kažu: Ne, prvo riješi sve svoje obaveze, a onda se zabavljaj. Obzirom da je i Merkur ušao u znak Ovna, kojeg Saturn takođe smiruje i usporava, cela se situacija nekako kuva iznutra, a nikako i da se pokrene.

Saturn će nam tako zadavati muke sve do 17. marta. Nakon toga će praviti kvadrat s Plutonom. Tek tada će se rušiti zidovi u nama, oni duboki i stari kojih se još čvrsto držimo i zbog kojih nikome ne dopuštamo da nam se približi. Tada će vatrena Venera početi otapati Plutona. Iako će se on i dalje praviti totalno hladan i nedodirljiv. Ipak iznutra će i on goreti, duboko u njemu plamtiće ona stara vatra – strast između ljubavnika koji su izvan svih tabua, ili ljubavnika s velikim razlikama u godinama.

I asteroid Lilith nalazi se u Jarcu. Tačno između Plutona i Saturna, ovaj asteroid predstavlja žensku stranu Plutona. Boginju seksualnosti, ali one duboke, mračne seksualnosti koja nas opčinjava i koja nas nekada toliko plaši da ni sami ne znamo šta nas je to spopalo.

U ovom razdoblju će Lilith formirati kvadrat prema uzavreloj Veneri, i biće to zanimljiva borba vatre i leda.

Ko će pobediti u svemu tome tek treba videti, no oboje će strastveno i tvrdoglavo držati strane. Kao što je to opisano u filmu “Doba nevinosti”, gde postoji neopisiva strast, ali zbog društvenih normi nije ostvariva, pa plamti ispod površine.

Toj borbi vatre i leda, 20. marta, priključuje se i planeta Mars. Mars ulazi u znak Jarca, dok će Sunce preći u znak Ovna. U isto vreme i asteriod Juno će praviti konjukciju s Neptunom, pa će se tada mnogi i zaljubiti, i to možda u nekoga na koga do tada nisu ni pomislili, a ko je možda puno stariji ili mlađi od njih.

A onda, od 23. marta, Venera će biti u konjunkciji s Uranom, dok će istovremeno Merkur početi svoju retrogradno kretanje. Vratiće nas time na neke stare prilike koje nismo mogli nekad ostvariti. No sada nema više zastoja i suzdržavanja, jer vatrena snaga mladog Ovna otopiće i najhladnija srca. Odjednom zidovi će se srušiti i ništa neće moći zaustaviti vatru u njenom pohodu na ono što je poželela.

Ovnovska snaga nikog ne pita. Nju nije briga za išta. Ona se baca u naručje bez obzira na sve one pridike koje je dosad slušala.

Bez obzira na sve društvene norme koje se nameću i ograničavaju, ona je sada tu da sve to sruši i uživa u tako željenoj i dugo čekanoj strasti. Nema te prepreke koje ona sada neće moći preći, jer njena upornost i volja za životom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Izvor:atma.hr