Search for content, post, videos

Što više prolaze godine sve manje želim da…

prolaze godine pescanik

Što više prolaze godine…

prolaze godine pescanik

prolaze godine

Sve manje se obazirati na nepotrebna prepucavanja i svađe, a sve više čuvati svoj unutrašnji mir. Što prolaze godine sve manje dopuštam da me vrijeđaju tuđe uvrede. Jednostavno distanciram se od njih. Iz prostog razloga jer shvatam koliko je dragoceno ne razmišljati o uzvraćanju, osvetama i spletkrarenju. S druge strane, vreme provesti s ljudima koje voliš i koji tebe vole uviđam koliki je luksuz.

Na koji način donosite odluke, sa aspekta života ili smrtnosti?

Što prolaze više godine sve manje dajem važnosti užurbanosti ovoga sveta da mi nabija stres jer shvatam da ništa nije toliko hitno i da je sve odgodivo. Apsolutno se ništa ne mora – osim umreti. Kako prolaze više godine sve češće sam u potrazi za ljudima koji su slični kao i ja. Sve manje gledam na one koji se drže visoko i u čijem sam društvu nekada želeo da budem, kompromitujući sebe i dopuštajući da mi očekivanja drugih potpuno unerede moj život.

Što više prolaze godine sve manje želim da se drugome opravdavdam zašto nešto činim.

Zašto neke stvari menjam, a zašto ne. Želim da imam više vremena za sebe, a manje za ljude koji su sa mnom samo zato što trenutno ne mogu biti s nekim drugim, pa im eto tako ubijam vreme i samoću. Što prolaze više godine shvaćam da je tišina nekada najbolji odgovor na sve napade. Jer na one koji se bore protiv istine, ne vredi rasipati reči.

Što prolaze više godine shvatam koliko sam zrelost skupo platio. Shvatam i to  da mnogi ljudi ne razumeju odnos u kojem je poverenje i iskrenost nešto što se podrazumeva, već moraju to posebno da naglašavaju. Koliko još imam vremena – to ne znam, ali znam da to vreme ne smem rasipati na nešto što me već naučilo iskusutvo da ignorišem i povučem se. Povlačim se od svih nevažnih stvari jer želim još malo osetiti ono dobro što mi život pruža.

Izvor:mislipozitivno