Šta u Srbiji nismo znali dok nisu došli drugi da nam objasne?

0
92
Šta u Srbiji nismo znali dok nisu došli drugi da nam objasne?
globalizam u Srbiji
globalizam u Srbiji

Nemoguće je ne primetiti koliko, poslednjih godina, u jednoj maloj Srbiji ima poseta  od strane prosvetitelja iz “razvijene” Evrope i šire. Veoma smo “srećni” kao građani, a i kao narod, da imamo priliku da nas svesrdno i brižno upućuju tako svestrane, svesne i savesne ličnosti na putu našeg “prosperiteta”.

Kultura je trenutno oblast kroz koju stižu te grandiozne globalističke ideje, a gle, uz te iste ideje i po adekvatna persona koja će objasniti ljudima u Srbiji na kom su nivou svesti i kako treba da razmišljaju. Ti isti dolaze sa margina istorije civilizacije, koji su dokazali karakter svog naroda kroz vođe  kolonija po čitavom svetu. Sada drže predavanja o ljudskosti i humanosti, a i dalje se nije osušila prolivena krv nevinih. Oni će našu decu da nauče, da im kažu da nisu vredna, da su potomci zločinaca, odgovornih za sva zlodela uključujući i ona nad sopstvenim narodom.

Ubedite nas, mi nismo svesni, odreći ćemo se svega i svakoga, samo da budemo kakvim nas Vi želite.

Hajde da živimo vrednosti volšebnih sila, koje su razarale sve pred sobom, zarad zlata, novca i resursa. Hajde da svoju decu načinimo beskrupuloznim i bezličnim robovima, dužnicima apstraknim institucijama, razjedinjenim jedinkama, idealno podložnim za manipulacije. Da li bi to usrećilo Vas? Vas koji dolazite sa porukom mira, a ne možete da sakrijete sečivo među zubima. Svaki put kada ste nam Vi donosili mir, ginula su deca po Balkanu! Vi, isti, koji žrtve smatrate kolateralnom šetetom. Nikada u istoriji nisu više kršena ljudska prava, nego nakon što je potpisana i ustanovljena konvencija o istim.

Prosto je neverovatno, kako pronalaze put, kanal ili portal kroz koji dolaze, pa hteli mi to kao narod ili ne, opet slušamo bljuvotine na svom pragu. Da li je neko vaspitavao te prosvetitelje ili im bar rekao da se ne pljuje po stolu domaćina koji vas je upravo poslužio hlebom?

Šta sve treba da uradimo, da bismo se dodvorili izmišljenim vrednostima zapadnih civilizacija

Zanimljivo je to neprikosnoveno verovanje globalista u ideje koje svesrdno šire. Svi oni kao da pevaju iste stihove, tonovima podešenim tako da ne postoji čak ni kompjutersko odstupanje.

O čemu god da je reč, neoliberalisti će imati svi jednak i identičan stav. Pa tako oni koji nam dolaze “u goste” nalaze podršku kod domaćih istomišljenika. Kao da ih je sve rodila ista majka. Onda tako u duetu, kvartetu oktetu i slično oralno i bez sumnje mentalno nasrću na kosti već umornoj naciji. Ne samo naciji, već i svim zdravim i normalnim građanima Srbije.

Ipak, vrhunac je kad potomci nacista počnu da ocenjuju zločine, u bilo kom delu ili zapećku planete. Iskreno, nisam verovala da će se to u skorije vreme desiti. Ipak, neka vremenska distanca, smatrala sam, mora da prođe. No, da je bilo savesti u prethodnoj generaciji, ni ova danas ne bi bila tako bolesno pogana.

Bilo bi divno da Srbija ipak ostane u “mraku”, tj u onome što nosioci  neoliberalnih ideja smatraju tamom. Jer svetlost koju oni donose, ustvari su lanci i okovi, vrednosti koje davanjem prividnih i površnih sloboda manjinama, ukidaju suštinske slobode svakog zdravog čoveka.