Slučajnosti ne postoje – sinhronicitet se dešava s razlogom

0
99
Slučajnosti ne postoje - sinhronicitet se dešava s razlogom
slucajnosti ne postoje
slucajnosti ne postoje

Koliko ste puta do sada čuli da ne postoje slučajnosti i da se sve dešava sa nekim razlogom? Sinhronicitet je jedan od Jungovih najdubljih, a istovremeno i najteže razumljivih otkrića. To su oni trenuci smislene slučajnosti, na koje kad počnemo da obraćamo pažnju, uviđamo postojanje obrasca. Najjednostavnije rečeno, sinhronicitet ukazuje da stvari nisu povezane samo uzročno-posledičnim vezama, nego i smislom.

Sve slučajnosti nose poruku.

Istina je da je sve u našem životu povezano. Iz prošlosti, preko sadašnjosti pa do budućnosti – svaka slučajnost u kojoj se nađemo je povezana. Svaka akcija izaziva reakciju. Sve što uradite utiče na talasanje u univerzumu. Sinhronicitet je zakon jedinstva. Taj zakon kaže da sve što učinite utiče na vas i vašu okolinu. Isto tako i dela drugih ljudi utiču na vas. Bez obzira na to da li vam je dan savršen ili vam se desilo baš mnogo slučajnosti, sihronicitet vam šalje poruku.

Kad god se sinhronizujete sa nečim što stvarno želite povećavate šansu da vam se želja, “sasvim slučajno”, ostvari.

I da, sinhronicitet možete sami da stvorite.

Kada shvatite kako duhovna sinhronizacija radi, zapitaćete se kako to da se prenese i na telesni nivo. Sinhronicitet najbolje radi za ljude koji veruju u njega. Sinhronicitet je poput ogledala – u zavisnosti od toga kog su intenziteta vibracije koje šaljete, takve vam se i vraćaju.

Preokret je moguć

Ako ste ikada čuli za Marfijef zakon i razumete njegove principe, na dobrom ste putu da shvatite i princip sinhroniciteta. Po Marfiju, ako postoji samo jedna mogućnost da stvari krenu naopako, onda će se ta mogućnost i desiti. Princip sinhroniciteta je identičan. Kao što može da radi za vas, tako može da se okrene i protiv vas.

Ako očekujute da se desi nešto loše, propustićete sve dobro u međuvremenu, samo da bi, onda kad naiđe loše, opravdali svoja očekivanja.

Naleteli ste na nekoga koga niste dugo videli, a mislili ste na njega? Čuli ste da neko drugi izgovara vaše misli kao svoje, a da ih niste podelili ni sa kim? Slučajnosti su samo iluzije. I mada ne možemo uvek da razumemo zašto nam se nešto dešava, slučajnost sigurno nije razlog.

Sinhronicitet je uvek prisutna realnost za one koji imaju oči da vide. Karl Jung