Search for content, post, videos

Predivan par sa Down-ovim sindromom proslavio 22 godine braka

par sa daunovim sindromom
par sa daunovim sindromom

tomi i merien

Merien i Tomi Piling su se venčali davne 1995.godine. Bili su prvi par sa Down-ovim sindromom koji je stupio u brak u Velikoj Britaniji. Kada su njih dvoje stupili u brak, bilo je dosta kritika i sumnje da li će ljubav potrajati. Danas, posle 22 godine zajedničkog života, njih dvoje su dokazali da im je ljubav sve jača.

Sreli su se 18 meseci pre stupanja u brak. Zaljubili su se na prvi pogled i zabavljali tih godinu i po dana. Tomi je kao svaki pristojan mladić, pitao Merieninu majku da li bi mu ona dala ruku svoje ćerke. Njena majka mu je dala blagoslov i Tomi je zaprosio Merien. Pošto je Tomi imao plastični, tašta ga je odvela u zlataru gde su pronašli “pravi” verenički prsten.

Venčali su se u julu 1995.godine u crkvi Svete Marije u Eseksu. Nakon dvadeset godina zajedničkog života, 2015. godine obnovili su zaruke, i posramili sve one koji su sumnjali u njihov brak.

Par živi samostalno, ali u blizini rodbine koja bi im eventualno pritekla u pomoć ako im nešto zatreba.

Lindi Njuman, Merienina sestra, napravila je Facebook stranicu o romansi svoje sestre, i za kratko vreme na hiljade ljudi ih je pratilo. Bilo je različitih komentara, čak i onih ružnih, ali ipak su prevladale poruke koje su odisale divljenjem ovom divnom paru.

Tomi i Merien su nada i podrška svima onima koji žive sa Daunovim sindromom, da nađu svoju ljubav i upuste se u bračne vode.

Takođe, oni ulivaju nadu roditeljima dece sa ovim stanjem, da je zaista moguće ostvarenje punoće života uprkos svemu.

Merien je oduvek sanjala o beloj venčanici i njenom princu, i sada živi svoj san. Ona kaže da obožava svog muža i da joj je Tomi pre svega najbolji prijatelj. Nikada se ne svađaju jer je njihova ljubav jaka.

Toliko bismo toga trebali da naučimo od njih…