Naučnici su utvrdili da postoje 4 vrste parova. Kojoj grupi vi pripadate?

0
100
Naučnici su utvrdili da postoje 4 vrste parova. Kojoj grupi vi pripadate?
pripadate
4 vrste ljubavnih parova

Naučnici koji se bave proučavanjem veza i odnosa proučavali su 400 nevenčanih parova u dvadesetima i došli su do zaključka da sve romantične veze mogu da se svrstaju u četiri grupe parova. Kojoj vi pripadate?

Skloni konfliktu i jako zaljubljeni

Svi znamo jedan takav par – malo su zaljubljeni, malo se ne podnose. Svađe ih razdvajaju, a strast ponovno spaja. Kad su zajedno, neverovatno su zaljubljeni i posvećeni jedno drugom, a kad nisu, najčešće su toliko razdvojeni da se verovatno ne bi ni pozdravili na ulici.

Zavisni od drame

Čak i kad nema razloga za dramatizovanje, vi ga nekako uvek pronađete. Kad je u pitanju bilo kakvo donošenje odluka, to najčešće svako radi za sebe, bez konsultovanja s drugom osobom, a upravo se tu otvara prostor za novu dramu. Ta vas nestabilnost hrani i čini vam vezu uzbudljivom, ali oprez – istraživanja pokazuju da su ovakvi parovi vrlo skloni raskidu.

Društveni par

 Oboje ste društvene osobe, a vaša veza nije samo vaša – svakodnevno je upotpunjujete druženjem s drugim ljudima, koje gledate kao sastavni deo vašeg odnosa. Zajednički prijatelji vas zbližavaju, a dobra vest je i da su ovakvi parovi dugoročno veoma održivi.

Usredsređeni jedno na drugo

Nemate ništa protiv društva, ali nekako vam je najdraže da sve radite udvoje. Svoje potrebe stavljate ispred svih ostalih, a nemate nikakav problem s povremenim izolovanjem od spoljašnjih uticaja. Ovakvi parovi imaju najviše šanse da ostanu dugo zajedno.