ovaj tekst treba prepraviti full, to cu ja sutra…

0
55

Rodio se On, ispunili ste sve zavete, o presvetih predaka, sviraju trube, loza se nastavlja, svanula je nova zora u vašoj familiji.

Koje ime da se nadene junaku a da mu bude dostojno dezoksiribonukleinske kiseline. Deda navija za ime svog oca, baba tu i tamo, tata navija za ime najvidjenijeg pretka ili bar kosovskog junaka, a vi smišljate ime adekvatno za princa jer jedna je majka i jedan sin.

Beba ko beba,pojma nema šta ga je snašlo i sta ga čeka, hoće samo da sisa i spava, ali kako on to samo pametno radi primećuje baba, još nije videla tako bistro dete od tri dana starosti.

Dani i meseci prolaze, teret života postaje sve veći, princ ne bi smeo da bude opterećen neprilikama strašnim koje mogu da snadju dvogodišnje dete, obavezno svaki korak za njim da ne padne na prljavu zemlju ili još gore da odere koleno, kako ćete pred svet kao majka koja ne vodi računa o svom detetu. Onaj Draganov mali je tako stalno padao, pa ponavljao dva puta sedmi razred osnovne. Predlaže baba da se kupi povodac za dete, da se ne bi rizikovao takav kiks u obrazovanju.

Sin prvovenčani bezbrižno raste, kreće u školu, a tamo strahota, sve neka divlja deca, kako su samo nevaspitana prosto za nepoverovati. Kako da ga ostavite u tom hororu od odeljenja gde svi vrište, skaču, vijaju se i padaju, sve budući ponavljači..

Znali ste od samog početka da će mu učiteljica i nastavnici praviti problem, pa kako je moguće da je on nekoga prvi uradio, neverovatno vam je da ljudi u tim godinama izmišljaju takve besmislice. “Gospodine direktore škole,da li vi znate s koliko je pažnje i ljubavi on vaspitavan, ne bi mrava zgazio, ja vam garantujem da on to nije uradio,niste vi to dobro videli.”

Unknown-3.jpegProšle su i te godine školske nepravde, i obrušavanje univerzitetskih profesora na vaše dete, taman kad ste mislili da je sve gotovo, on je doveo NJu u vaš život. Toliko vam je bilo lepo dok je dobijao pozive od milion devojaka i sve one ostavljale bi ga na miru nakon nekog vremena, mesec, dva najviše tri. Ova veza traje neprijatno dugo, devojku ste sreli već više od deset puta postajete zabrinuti, i to sa debelim razlogom.

Sve vam je bilo jasno onog momenta kada ste je upoznali, ona samo vodi računa o tome kako izgleda, kosa joj je predugačka a suknja prekratka, bar da je pametna koliko je lepa mislite se u sebi, pa i da joj nekako oprostite sto se toliko kezi u prisustvu vašeg princa.

Nekoliko godina kasnije…

Desio se najgori scenario, on se od svih žena sveta baš njome oženio, pa mogli su još da se zabavljaju, prošlo je tek pet godina, nije vam jasno gde su požurili. Naravno vaš život je dobio silaznu putanju. Vaš princ vas nazove samo dva puta u toku dana i ne traži vam više da mu ispeglate majcu ili košulju, ima li išta teže na ovom svetu za jednu tako brižnu majku kao što ste vi.

Da li je dotična svesna da ste vi njega ne samo nosili devet meseci u svom telu tačno ispod srca, rodili i odgajili već i svakodnevno kuvali po tri obroka. Ona ga poznaje tek 6 godina i misli kako zna šta je zdravo za vaše dete a šta ne.

Unknown-4.jpegVi ste gost u kući vašeg sina, da li je moguće, poraz koji proživljavate svaki put kada vas njene oči dočekaju na pragu njihove kuće. Ona hoće da vam skuva kafu?! Pa niste vi zanemoćali, tek vam je 55,osećate se bolje nego ikad, ne treba vama niko da vam ugađa i olakšava život. Nego kada će to unuče, prošlo je već čitava tri meseca od venčanja i nema još nikakvih vesti, vi ste ostali trudni, kao i svaka poštena žena, treći dan nakon potpisivanja bračnog ugovora. Da, da tako se to radi, sve na vreme. Obavezno savetujte snaju da ode da vidi Onog doktora što je Dušanki i Bogdanu sredio da dobiju dete nakon 20 godina braka.

Lepe vesti stigle, očekujete unuče, unuka po mogućnosti, ipak je najbolje da se prvo rodi sin, a ne kao vi ćerku,pa onda ona neizvesnost u sledećoj trudnoći da li ćete uspeti da namirite uznemirene duhove pradjedova, zabrinute za prenos njihovih junačkih gena.

Prvo pa žensko, istorija se ponavlja, beba je preslatka, osvojila vam je srce i dušu, nada zadnja umire. Ne klonite duhom i iskoristite svaki momenat da skrenete pažnju sinu i snaji da preci imaju jasnu poruku, neka je devojčica sad nema veze, u sledećem krugu nek malo pametnije prave decu