Search for content, post, videos

Najvažniji faktor dobre veze – pitanje je sad

Ako bih vas pitao : Šta mislite koji je najvažniji faktor dobre veze, šta biste vi rekli? 

Couple Holding Hands

Zašto je najteže živeti sa iskrenomi otvorenom ženom…

Neki od vas bi pomislili da je ključni faktor dobre veze povezanost i seksualna hemija. Drugi bi ipak rekli da je iskrenost i komunikacija. Ustvari ni jedno nije tačno, prema psihologu koji je obavio podrobno istraživanje 1000 partnerskih odnosa.

John Kim ekspert u svom polju, otkrio je u svom artiklu koji je objavljen, da je najvažniji faktor u vezi poštovanje.

On kaže da bez poštovanja veza nikada ne bi preživela. Ako ste ikada bili u vezi u kojoj je falilo poštovanja, onda znate zašto je to toliko bitno.Jednostavno rečeno : Ne možete imati zdravu vezu bez poštovanja jer poštovanje stvara poverenje, a poverenje je temelj svake sjajne veze.

”Poštovanje znači da niko nema moć ili autoritet nad drugim. To znači da ne trebamo da se složimo sa nekim da bismo ih voleli.

Poštovanje znači dati nekome prostora da ima svoje izbore i putovanja. Poštovanje znači pustiti.Prihvatiti. Ne osuđivati. Ne kontrolisati. Pustiti da bude. Pustiti da raste.”

Dakle, prvo trebate da se zapitate : Ima li poštovanja u vašoj vezi? I ako ga nema, najvažnije pitanje koje trebate da postavite : Jesu li sve vaše veze bile bez poštovanja? Je li to postalo uobičajeno u vašem životu? Ako je vaš odgovor ‘da’ onda biste se trebali pitati – Zašto?

Zašto biste ostali u vezi koja nema poštovanja? Trebali biste potražiti odgovor u sebi. Nemojte kriviti vašeg partnera. Možda je u početku bilo poštovanja, pa se polako smanjilo.

Kako god, sledeće pitanje dolazi :

Kako možete to zaustaviti i kako da vam se to ne dešava u budućnosti?

Prvi i najvažniji korak je : Nemojte nikada kompromitovati sebe.

Ako vas vaš partner ne poštuje i ne ispunjava vaše potrebe – vreme je da se raziđete. Ako snizite svoje standarde i prihvatite bilo kakvu vrstu bezobraznog ponašanja u ljubavi, šanse su da postanete manje vredni u očima vašeg partnera.

Poštujte sebe dovoljno da odete od nekoga ko vas ne poštuje.