Šta nijedna mama nikad neće rado priznati

0
60
Šta nijedna mama nikad neće rado priznati
priznati
priznati teskoce roditeljstva

Ipak, svaka žena je biće od krvi i mesa i nekada radi stvari za koje niste ni slutili da će biti sposobne. Ne uzimajte sebi baš sve za zlo i vodite računa i o sebi. Priznati sebi istinu za početak je sasvim dovoljno.

Ostavljate dete da plače da biste završili započeti posao

Trenuci mira su retki su i dragoceni. Dok se vaše dete igra s prstićima, vi žurno odgovarate na mejlove, kuvate ručak. Niste ni počeli, a vaše najdraže dete vrišti iz sobe. Puštate ga da plače, jer vam treba još minut da završite posao.

Lažete a mislili ste da ćete uvek govoriti istinu

Neretko kažete da je tata pojeo poslednji kolač ili da u prodavnici igračaka nema lopte koju je želeo. DVD je, tako, često umoran ili pokvaren samo da vaš mališa ne bi neumorno gledao crtaće.

Više uživate u mlađem detetu

Svoju decu volite podjednako i beskonačno, ali mlađe je slađe, više vam dozvoljava da ga mazite, ljubite.

Nekada vam je dosadno da se igrate s decom

Već sat vremena igrate žmurke, a dete se još nije izmorilo. S druge strane, vi biste radije oprali sudove. Zapamtite da ćete samo za desetak godina s čežnjom misliti na dane kad ste se jurili po stanu.

Ponekad želite dete suprotnog pola

Koliko god da volite svoju decu, ako su istog pola, uhvatićete sebe kako s čežnjom gledate devojčice ili dečake. Ako ne želite da ih još rađate, gledajte svoje mališane i budite zadovoljni onim što imate.

Tesne cipele

Nećete baš priznati, ali vam se ne kupuju nove cipele na kraju sezone i verujete da će dete izdržati još malo u staroj obući. Zima će ionako stići uskoro pa će dobiti nove čizme.

Prečesto je tv u službi dadilje

Iako ste se zaklinjali da svom detetu nećete dozvoliti da gleda televiziju, sada često popuštate. Čak ste dete naučili i da koristi daljinski.

Radije biste spavali nego slušali šta vaše dete ima trenutno da kaže

Pre dece vikendi su bili neizmerno dugački dani s beskrajno puno vremena. Kada imate dete, radujete se slobodnom vremenu, ali čeznete za ona dva sata sna koja biste tako rado nadoknadili