Devojčice novog doba prerano postaju devojke

0
71
Devojčice novog doba prerano postaju devojke
devojke
devojcice koje zele da budu zene

Interesantan tekst jedne majke i pisca koji je obišao zemaljsku kuglu. Ova žena na jedan vrlo plastičan i realan način opisuje fenomen preranog prerastanja devojčica u devojke. Hrana i način života u velikoj meri utiču na ovakve “poremećaje”. Međutim, postoje mnoge stvari koje zavise isključivo od roditelja.

Megi Hamilton, autorka knjige “Šta se događa našim devojčicama” kaže da je “preskakanje detinjstva” postalo opšti trend. Zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro.

Devojčice sada postaju devojke u 10. godini, jer već tada počinju da se depiliraju, lakiraju nokte, “kradu” mami karmin.

Još u predškolskom uzrastu pate za firmiranom garderobom, u četvrtom razredu drže dijete, u 13. godini razmenjuju poruke seksualnog sadržaja, a u 15. su u “ozbiljnim” vezama.
Megi Hamilton, autorka knjige “Šta se događa našim devojčicama” kaže da je ovo postao opšti trend i zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro.
One preskaču detinjstvo. To ih uskraćuje za jedan prirodan proces sazrevanja – kaže Hamiltonova.  Majke su počele da šalju devojčice na brazilsku depilaciju, čim dobiju prvu menstruaciju. Šta je sledeće?
Njen zaključak je da devojčicama u zrelijim godinama više ništa neće biti zanimljivo. One su u doba kada je trebalo da se igraju sa lutkom, isprobale sve što je nekada bilo rezervisano za odrasle. A, pritom su ostale duboko nezrele.

Izvor: ringeraja.rs