Search for content, post, videos

Personalizovana kozmetika – najbolji način za negu vaše kože

personalizovana kozmetika

Personalizovana kozmetika nudi negu za tačno određeni tip kože, bilo da je u pitanju nega lica ili tela. Na tršištu, pod finansijskim uticajem velikih kozmetičkih kuća ćete pronaći sjajno upakovane kreme, pomade, antiride, losione i ostale magije koje vašu kožu mogu da dovedu do savršenstva. Međutim, da li je baš tako? Da li će i vaša koža zablistati istim sjajem kao i ona koju ima promo lice određenog brenda?

Ljudi su deo prirodnog sistema koji se najviše oslanjaju na svoje čulo vida, a marketing moguli to veoma dobro koriste. I sve u svrhu povećanja prodaje određenog proizvoda. Da ova priča ne bi otišla u potpuno pogrešnom pravcu kritike potrošačkog sistema u kom obitavamo, mi vas podsećamo na prednosti ovog našeg sistema. A to je dostupnost informacija. Ukoliko se malo prošunjate internetom doći ćete do informacija o štetnosti aditiva i konzervanasa u kozmetičkim proizvodima. I onda se, logično, postavlja pitanje, da li na tržištu postoji proizvod koji nema dodatke štetne za kožu. Da, postoji. Doduše, ti proizvodi su mnogo manje reklamirani (ili uopšte nisu reklamirani), ali baš ta reklama ne znači da oni ne postoje.

Imati svog kozmetičara i apotekara nije stvar snobizma, već poštujućeg odnosa prema sopstvenom telu.

Većina apoteka, koje na svojim rafovima pored medikamenata nude i linije za negu kože raznih brendova, iza tih rafova pravi magiju. Magiju zvanu personalizovana kozmetika.

To su proizvodi za negu vašeg lica i tela koji su napravljeni za vaš tip kože i koji u sebi ne sadrže nijedan stabilizator. Nema parfema, silikona, parabena, parafina i ostalih čuvara proizvoda. Ti proizvodi su uvek jeftiniji od onih brendiranih, jer ne plaćate reklamu, već sam proizvod. Njihov rok trajanja je veoma kratak (najviše tri meseca) i to je još jedna potvrda da su u potpunosti napravljeni bez dodataka.

Personalizovana kozmetika na našoj listi je nešto što biste trebali da kupujute isključivo u apotekama, u dogovoru sa vašim farmaceutom. Bez brendova na policama, bez sulude trke za licima sa reklama. Jer već dobro znamo da ono što vidimo i ne izgleda baš uvek kao na reklami.

Krema za lice

krema za lice

krema za lice

Uglavnom se prave u pakovanju od 30ml i ta količina može da traje do tri meseca, koliki im je  i rok trajanja. Ukoliko imate masnu ili mešovitu kožu, apotekar će vam preporučiti kremu na bazi aloje, čajevca, ruzmarina, krastavca ili majčine dušice. To su biljke koje regulišu višak sebuma na površini kože, lagane, gotovo vodene koezistencije, veoma lako se razmazuju. Za suvu i osetljivu kožu preporučuju se kreme na bazi badema, meda, nevena, matičnjaka ili maslačka. Ove biljke imaju moć da prodru u dublji sloj kože i da je tako hidriraju, što automatski anulira osećaj zategnutosti kože. Mirisi krema za lice su veoma blagi, gotovo da ih nema, što je samo još jedna potvrda kvaliteta ovakvih proizvoda.

Antirid ili hijaluron

personalizovana kozmetika za negu koze oko ociju

personalizovana kozmetika za negu koze oko ociju

Nega kože oko očiju je veoma važna i sa njom treba početi u najranijoj dobi. Bilo da se odlučite za antirid ili hijaluron, znajte da nijedna od ovih mazalica nema miris. Antirid je nešto jeftiniji i dolazi u pakovanju od 10g dok je hijaluron malo skuplji i stiže u pakovanju od 10ml. Bez obzira na tip kože, antirid se preporučuje damama sa zrelijom kožom i kao noćna nega. Hijaluron se, zbog svoje strukture, preporučuje kao vid dnevne nege i za dame čija koža još uvek nije počela da gubi elastičnost.

Losion za telo

losion za telo

losion za telo

Pored svih onih predivnih mirisa koji mame, verovatno se pitate kako neko odluči da ih ne kupi. Pored cene koja je nerealna (u odnosu na uslugu koju nudi), parfemi, konzervansi i ostala čuda koja se tu nalaze samo lepo mirišu. Ali ne obavljaju svoj posao. Zato je losion spravljen u apoteci, bez mirisa, ali i bez konzervansa, najbolji izbor. Ako vam je koža izuzetno suva potražite proizvod sa ureom, bademom ili nevenom. Ako je pak normalna, losion koji sadrži aloju ili lavandu je odgovarajući za vas.

Krema za ruke

krema za ruke

krema za ruke

Naročito kada dođe zima. Veoma važan deo tela kada je nega u pitanju, jer je koža ruku izložena različitim uticajima. Krema za ruke bi trebala da bude brzoupijajuća, jer niko ne voli onaj dosadni film koji kreme inače umeju da stvore. Uglavnom se kreme za ruke prave na bazi uree, glicerina, badema, meda i nevena. Preporuka je da pre korišćenja kreme, ruke budu vlažne kako bi se sami sastojci bolje apsorbovali.

Krema za pete

krema za pete

kreme za pete

Najkritičniji deo tela, koji zimi biva zapostavljen. Tek, kožu čitavog tela treba negovati tokom cele godina prvenstveno da bi bila zdrava, a onda i lepa. Apotekarske kreme za pete su uglavnom masne i guste (kakve i treba da budu) posle čijeg nanošenja je obavezno nositi čarape. U svom sastavu imaju ureu, med, neven, maslinovo ili kokosovo ulje.