Nega kose i 5 najboljih saveta za vas

0
52
Nega kose i 5 najboljih saveta za vas

Kosa je ključni faktor dobrog izgleda. Ukoliko zelite da vaša kosa izgleda besprekorno u svakom trenutku, pročitajte naših 5 najboljih saveta!

 1. Ukoliko želite da imate lokne, uvijte vašu kosu pomoću slamčica. Uvićete pramenove umesto na metalne viklere, što je mnogo bolja opcija, jer se tako dlaka ne mrsi i ne puca i to je najvazije za negu kose.
 2.  Ako želite da posvetlite kosu bez blanša, učinite to potpuno prirodno – pomoću soka od ceđenog limuna kojim ćete pokvasiti donje delove svojih pramenova i sve što vam je dalje potrebno je Sunce!
 3.  Obavezno koristite kokosovo ulje kao deo vaše rutine kada je nega kose u pitanju, i to jednom nedeljno sigurno – nanesite ga na koren svoje kose i na kožu lobanje, ostavite preko noći i ujutru normalno operite kosu šamponom.
 4. Dobro isčetkajte svoju kosu pre nego što stanete pod tuš – na taj način ćete znatno smanjiti njeno opadanje.To je jedan od naših najvaznijih saveta za negu kose.
 5.  Pomešajte balzam za kosu sa vodom – u slučaju da često nosite pletenice ili da vam se prosto kosa jako mrsi, ovo je odličan savet: Uvek u toplu vodu kojom ćete ispirati kosu posle pranja stavite i malo balzama, tako će vam biti neuporedivo lakše da je raščešljate, a i ona će biti mekša i baršunastija.

Bujna i zdrava kosa najlepši je ukras za svaku ženu, a da bi bila takva potrebna joj je konstantna nega. Prirodna nega kose pruža velike mogućnosti da kosa zaista bude zapažena. Iz tog razloga na tržištu gotovo da i ne postoji sredstvo za negu kose koje nije na prirodnoj osnovi (vitamini, lekovite biljke, prirodna ulja…)

S obzirom da hemijski proizvedena sredstva za negu kose sadrže i dodatne materije koje mogu imati i negativan uticaj, najbolje rešenje je koristiti potpuno prirodno sredstvo koje lako možemo i sami napraviti. Samo potpuno prirodna nega kose je prava nega koja će zaista prijati kako kosi tako i temenu glave.savete u vezi opadanja i masne kose

I za kraj, najbolji savet o tome kako negovati kosu  je onaj koji vam nijedan brend, a možda ni vaš frizer neće reći – brinite o sebi.nega kose