Ko su najveći gurmani horoskopa? Pročitajte ovde

0
73
Ko su najveći gurmani horoskopa? Pročitajte ovde
najveci gurmani horoskopa
najveci gurmani horoskopa

Gurmani su oni tipovi ljudi koji bez rezerve, zadrške i ustručavanja uživaju u hrani. Kada biste ih pitali šta im je toliko privlačno kod nje, neki bi odgovorili ukus, neki tekstura. Ima i onih koji ne mogu da odole mirisu, a postoje i neki kojima je samo izgled važan. Sve ih povezuje jedno – beskompromisno uživanje u zalogajima, bilo slatkim ili slanim.

I horoskop gurmanluk pripisuje određenim znakovima. Ne bez izuzetka, naravno. Ali postoje određene karakteristike svakog znaka, a samo neki iz zodijačkog kruga nose titulu gurmani.

Bik

Slobodno se može reći da su Bikovi najveći gurmani horoskopa. Mnogi od njih su odlični kuvari. Najmaštovitiji i najkomplikovaniji recepti, sa mnogo sosa, u velikim količinama i sve ono što se topi u ustima – tako bi se otprilike mogla opisati kuhinja Bikova. Hrana im je veoma važna i za njih je ona jedan od načina uživanja u životu. Jela moraju biti konkretna i sočna, a količina ogromna. Nemaju ništa protiv masnoće i pečenja, naprotiv. Druga slabost su im kolači. Sva ova ljubav se obično primeti i na njihovoj figuri. Bikovski gurmanluk se ogleda i u tome što će vas uvek počastiti nekim zalogajem, ukoliko dođete u posetu. Praznične trpeze su bogate namirnicima, i kao veliki tradicionalisti Bikovi jednako uživaju u slavskom kolaču, česnici, ribi, ali i pečenju i sarmi. Vlada mišljenje da za jednog Bika ručak nije kompletan bez mesa. Sad je valjda jasno i zbog čega.

Rak

Pošto je nervozan kad je gladan, jer mu je želudac slaba tačka, Rak veoma uživa u podmirivanju svojih gurmanskih potreba. Rakovi su najbolji domaćini, pa tako i vrsni kuvari. Imaju veoma maštovit pristup hrani. Pravi su majstori u pripremanju i konzumiranju povrća. Nisu protivnici mesa, ali su skloniji zdravoj hrani. Najviše preferiraju sireve sa dodacima, sve vrste salata i čorbe. Ono čemu se posebno raduju je hrana iz mora. Niko tako dobro ne zna da pripremi škampe, sve vrste ribe, a i testeninu kao oni. Obroke serviraju na vrlo inovativan način. Oni zaista nemaju mana što se jela tiče. Ipak, Rakovi najviše vole da jedu jela iz mamine kuhinje. Mirisi i ukusi moraju da odgovaraju ovom istančanom ukusu za hranu, pa ukoliko vam nešto malo zagori nemojte servirati jednom Raku.

Lav

Njihova životna parola Što više to bolje se vidi i na trpezi. Lavovi su izuzetni gurmani koji vole pečenje, kao i složena jela. Važno im je da jelo bude raskošno i da deluje bogato, odnosno glamurozno. I nije raskoš vezana samo za obrok. Posuđe i escajg takođe moraju da zadovolje standarde jednog Lava. Kada Lavica sprema hranu ona bira najbolje komade mesa, najsvežije povrće. Dezert je obavezno čokoladni, a pića probrana. Njima je bitno da trpeza bude što bogatija i što raskošnija, jer ne postoji skroman Lav. Iako nisu izjelice, neki pripadnici ovog znaka ipak nabace suvišne kilograme, pa posle prelaze u drugu krajnost kao što je apsolutni post. To traje samo dok ne budu zadovoljni sobom, pa se opet vraćaju na stare navike.

Strelac

Strelčevi su takođe veliki gurmani Zodijaka. To je zato što Strelcem vlada Jupiter koji je planeta širenja dobre volje, ali i prilika. Strelčevi jedu bukvalno sve što im dođe pod ruku i pravi su svaštojedi. Meso, riba, povrće, kolači, kremovi, med i mleko, sve to sa lakoćom nestaje u njihovom stomaku. Podjednako uživaju u tradicionalnoj hrani, ali vole i da probaju nešto novo. Posledice mnogi od njih osete na svojoj žuči, pa ima pripadnika koji znaju da se odluče na radikalne promene. Takvi pripadnici upadaju u faze raznih dijeta koje im brzo dosade. Neki izaberu metode celodnevne konzumacije samo jedne namirnice, poput jabuka, kako bi očistili otrove iz svog tela. U svakom slučaju za njih su i te kako važne mera i ravnoteža u ishrani