Karl Lagerfeld o lepoti -6 najdrskijih izjava

0
81
Karl Lagerfeld o lepoti -6 najdrskijih izjava

Moguće je da u vezi modnog maga koji stoji iza imena Chanel i Fendi, postoji još autentičnosti koje se ne tiču samo njegove pojave. Možete da se složite ili ne sa njegovim stavovima, ali mu morate odati priznanje na drskosti i originalnosti! Bez dlake na jeziku, Karl Lagerfeld govori o modi, životu, tetovažama i svojoj čuvenoj frizuri.

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

Kada Karl Lagerfeld izvede svoju žensku Chanel četu na pistu, u poslednjem defileu on to završava u svom uobičajenom izdanju: ozbiljno lice, strateški stilsko odelo – uniforma, tamne naočari, izbeljena kosa vezana u rep, dok usput, najverovatnije, uobličava svoje misli o lepoti, zdravlju, modi i svetu uopšte.

Lagerfeld, poznat i kao beskrajan izvor citata, jasno pokazuje izgled kome teži: potpuno je predan održavanju gipke linije, o čemu je čak napisao i knjigu, The Karl Lagerfeld Diet.

Veliki Karl preferira jednostavne šik rutine i nije fan trenda stalnih tetovaža, iako nam nešto govori da bi on i njegova verna družbenica, mačka Choupette, podržali najnoviju tetovažu Kendall Jenner.

U nastavku pročitajte naše omiljene Lagerfildizme u vezi zdravlja i tela i glave:

O svojoj kosi vezanoj u rep

“Kad sam se umorio pomodne duge, kovrdžave kose – jer mi je kosa kovrdžava – počeo sam da vezujem rep. To je bilo 1976. godine. Što znači da vezujem rep već 35 ili 36 godina! Nije loše, hm? To je najjednostavnija frizura. Nemam baš dara za frizure. Ne volim gel i slične proizvode. A savršeno i ide sa ovim belim prahom, jer mi kosa inače uopšte nije toliko bela.”

O žrtvama u ime mode

“Smršao sam 90 kilograma da bih mogao obući odela Hedi Slimane”

O tetovažama

“Smatram da su tetovaže odvratne. To je kao da sve vreme živite u Pucci haljini.”

O vežbanju

“Puno sam vežbao do svoje dvadesete godine. Bio sam tvrd iznutra. Imao sam samo malo postave i bio sam čvrsto šiven, uvek Chanel…”

O uspešnim dijetama

“Započnite dijetu u periodu sreće i optimizma.”

O lepoti uopšte

“Lepota – ili želja da se bude lep – je samo po sebi opasna motivacija. Neko, zaboravio sam ko, jednom je rekao ‘Da li osoba koja voli drugu zbog njene lepote zaista voli tu osobu?’ Tako da nemojte se  fokusirati samo na lepotu… pristojan izgled je dovoljan da bi se ljudi više zainteresovali za vašu dušu. Zbir naših iskustava je ono što nas čini zanimljivima, a proći kroz težak period u životu može biti i fizički korisno. Možda čak i neophodno.”

Izvor: elle.rs