Search for content, post, videos

Kako iznajmiti stan na dan u Beogradu?

stan na dan

 U poslednjih nekoliko godina, stan na dan je postao pravi trend na svetskom nivou. Iznajmljivanje apartmana na dan skinulo je sa trona hotelski smeštaj, koji je dugo bio neprikosnoven kao (jedina) vrsta smeštaja. Ovaj trend je došao i u Srbiju. Pre svega u Beograd, koji je oduvek zanimljiv turistima, što zbog svojih prirodnih lepota, velikog broja atrakcija i lokaliteta koje vredi obići, noćnog provoda koji važi za jedan od najboljih u svetu, ali i zbog toga što sve nabrojano možete da iskusite za malo para.

Kada je u pitanju smeštaj, sve više gostiju i turista, opredeljuju se upravo za stan na dan. Razloga za to ima nekoliko.

stan na dan

Pre svega, rezervisati stan na dan u Beogradu nikada nije bilo jednostavnije. A sve,  zahvaljujući internetu i opciji da se smeštaj rezerviše online!

Dakle, sve što treba da uradite je da na portalu “stan za dan Beograd” odaberete stan koji odgovara vašim zahtevima. Pošaljite upit za datume koji vam odgovaraju, odnosno za period u koe vam je potreban stan i dobićete odgovor da li je traženi apartman slobodan za rezervisanje.

Uvek u opciji za pretragu možete ukucati i lokaciju na kojoj vam treba stan, datume i broj osoba i sajt će automatski isfiltrirati ponudu. Sve što ostane će biti upravo ono što vama treba. Zavisno od raspoloživosti, to može biti samo jedan apartman, ali i više njih od kojih je potrebno da odaberete onaj koji vam se najviše dopada i da za taj stan pošaljete upit.

Pored datuma, UVEK je potrebno da navedete i za koliko osoba vam je potreban stan na dan, ali i posebne zahteve, ukoliko ih imate (na primer, potreban je parking za auto ili da apartman sadrži djakuzi). Sve te informacije potrebne su da biste, ukoliko je stan za koji ste zainteresovani zauzet, dobili ponudu slobodnih stanova koji su dostupni za rezervisanje!

stan na dan

Svakako treba napomenuti da postoje i portali za iznajmljivanje apartmana gde postoji opcija “instant rezervacija”. Traženi smeštaj bukirate istog trenutka kada popunite upitnik za rezervaciju. Preporuka je da smeštaj rezervišete preko portala gde ćete dobiti odgovor na vaš upit. Na osnovu njega ćete potvrditi da li vam uslovi rezervacije odgovaraju i da li želite da rezervišete smeštaj. Zašto? Iz razloga što se cena sa sajta u nekim situacijama ne poklapa sa konačnom cenom rezervacije.

Na primer, za jednu osobu je cena 30€, a cena za 3 osobe je 40€ po danu. A na sajtu vas u prvi mah “privuče” istaknuta cena koja je uvek ona najniža, pa tako može doći do zabune. Stoga  je jednostavnije da dobijete odgovor sa svim informacijama u vezi smeštaja koji vas zanima, pa da nakon toga potvrdite rezervaciju. Ono što treba napomenuti jeste da je proces rezervacije veoma jednostavan. Nakon što potvrdite rezervaciju, istu dobijate na imejl i na kontakt telefon.

Rezervacija sadrži informacije o vlasniku apartmana. To su njegovo ime i kontakt telefon, na koji bi trebalo da se javite kako biste se dogovorili oko vremena dolaska i predaje ključeva.

To je sve! Nakon što ste rezervisali vaš stan na dan, dalji dogovor ide sa vlasnikom koji će vas dočekati u apartmanu i predati vam ključeve.

U većini slučajeva, plaćate po dolasku u apartman. Avansno plaćanje praktikuje se u slučaju kada su u pitanju “dalje” rezervacije, kako biste vlasniku potvrdili rezervaciju i osigurali dolazak. “Dalje” rezervacije jesu i sve rezervacije u kojima je vaš dolazak 7 ili više dana nakon što ste rezervisali stan na dan (danas je 13., a vaša rezervacija je za 27.).

Naravno, pored opcije online rezervisanja, postoje i određene platforme za iznajmljivanje. Tamo postoji opcija komunikacije i putem telefona sa operaterima kojima se možete obratiti sa zahtevom za iznajmljivanje apartmana. Dovoljno je da navedete datum boravka, lokaciju na kojoj želite da iznajmite apartman u Beogradu, broj osoba, kao i dodatni zahtev, ukoliko ga imate.

Dakle, postupak je sličan kao i kod online rezervacije. Na telefona (sms, Viber) ili na mail ćete dobiti link slobodnih apartmana koji se uklapaju u Vaše kriterijume. Potrebno je da odaberete jedan od navedenih  i da potvrdite rezervaciju. Opet ćete u mailu (mail ostavljate opciono) i na broj telefona koji ste ostavili dobiti potvrdu rezervacije. Postupak je vrlo jednostavan!

U doba kada su društvene mreže doživele potpunu ekspanziju, veliki broj portala za iznajmljivanje stanova na dan ima svoj profil na facebook-u i na instagramu. Tako postoji i opcija da zahtev za iznajmljivanje smeštaja pošaljete i porukom na društvene mreže. Rezervacija se može izvršiti i na ovaj način. Važno je da kod potvrde rezervacije ostavite svoje ime, prezime i kontakt telefon.

Bez obzira da li vam je potrebno samo prenoćište u Beogradu ili duži boravak, odaberite stan na dan. Apartmani za dnevno iznajmljivanje su daleko povoljniji od bilo koje vrste smeštaja. Ono po čemu se izdvajaju jesu veoma pristupačne cene zakupa.

 

Pored toga, apartmani na dan se nalaze na teritoriji celog Beograda, tako da, bez obzira u kom delu grada vam treba smeštaj, postoji odlična ponuda za vas!