Search for content, post, videos

Kako da kuhinju po meri učinite glamuroznom?

Prednovogodišnje raspoloženje donosi sa sobom osećaj glamuroznosti na svim poljima i u svim segmentima života, zavlači se u sve pore ovog društva, nema doma u kome neće zasvetleti bar jedan novogodišnji ukras, tamo gde ima dece biće ih pregršt, zasijaće stanovi i kuće. Ni oni koji ne vole sjaj neće moći da odole novogodišnjoj euforiji, samo će tražiti način da dom urede prema svom ukusu, uneće neke nove detalje u dnevnu sobu ili kuhinju, možda se čak odluče da baš promene kuhinju, da dugo razmišljaju o tome, fali nešto malo da se za to odluče, a novogodišnja euforija će  baš to malo doneti i navesti ih da se reše za veliku promenu u svom domu, da promena kuhinje bude nagoveštaj nekih novih promena u životu naredne godine. Kada se odluče na takav korak, ostaje im samo da se odluče da li će kupiti standardnu ili kuhinju po meri. Ukoliko ih nosi taj prednovogodišnji osećaj glamura, odluka će definitvno pasti na kuhinju po meri.

Kuhinje po meri – izraz naših želja i stila

Izrada kuhinje po meri je prilika da iskažete svoju individualnost i zasenite stilom sve, možda čak i one koji od Vas to ne očekuju. Majstor će samo ispuniti Vaše želje, sve drugo je Vama na raspolaganju, od izbora oblika, dizajna, boje i samog materijala. Ako se poigrate sa ovim elementima, majstor će za Vas napraviti pravo remek delo, uz to imate priliku da vodite računa o svima funkcionalnim stranama kuhinje, po čemu se kuhinje po meri razlikuju od standardnih, da je tačno uklopite u dimenzije prostora, da gornje delove podignete na visinu koja Vama odgovara, da sami birate da li će biti ugaona ili frontalna. Imate priliku da sami modeifikujete kuhinju prema prostoru i Vašim potrebama, što sa gotovom kuhinjom nije moguće, sam naziv kaže da je reč o gotovom proizvodu. Moderni trendovi u izradi kuhinje po meri donose veliki izbor zanimljivih i funkcionalnih detalja koji mogu da je učine fascinantnom, ali i vrlo upotrebljivom, samo treba pametno složiti sve te elemente i detalje, naći svakom aparatu njegovo mesto i ne zaboraviti da kuhinja u kojoj ne postoji aparat za espreso nije ona prava kuhinja.

Glamur u kuhinji

Glamur opčini svakoga od nas, medjutim, pitanje je koliko taj glamuro možemo da priuštimo, uz neke male trikove verovatno svi uspevamo. Ukoliko je Vaša kuhinja po meri jednostavna, želite da je osvežite nekim detaljima i kuhinjskim aparatima koji u nju treba da unesu utisak luksuza, onda podjite od toga da, čak i u malim prostorima, znači malim kuhinjama, doza metala i sjaja unosi luksuz. To se lako postiže nekim trikovima, postavljanjem detalja u kohinji na specifična mesta, gde će u igri svetlosti i metala dobiti na sjaju i luksuzu. Dobro je da u kuhinji ima mnogo svetlosti, čak je lepo videti i prozor izmedju kuhinjskih elemenata, to je onda zgodno mesto da poredjate modernu kolekciju činija ili šolja, koje će na svetlosti dobiti neku novu glamuroznu dimenziju. Njen glamurozni izgled upotpunićete detaljima kao što su slike koje se uklapaju u ambijent kuhinje, ukrasno posudje, oni koji su previše otvorenog i slobodnog duha mogu da ostave otvorene gornje police, pa da se sa njih zašareni posudje i ukrasno posudje, čiju boju svakako uklapate sa bojom zidova. Možda ste od onih koji ne vole šarenilo u kuhinji i previše svetlosti, onda se držite skandinavskog stila, jednostavnosti u bojama, materijalima i oblicima, ali unesite glamur unošenjem dobrih kuhinjskih aparata, kao što je aparat za espreso.

Zašto moderna kuhinja treba da ima aparat za espreso?

Retki su oni koje se ne bude uz jutarnje gutljaje kafe, to je rutina pred polazak na posao, ali i bilo koju drugu jutarnju aktivnost, kada često nemamo vremena da čekamo da kafa u džezvi provri, pa je iz tog razloga mnogo brže i lakše da je pripremi aparat za espreso.  Dizajneri savremenog aparata za espreso vodili su računa i o funkcijama, danas postoje modeli sa vrlo naprednim funkcijama, ali i o dizajnu koji prati trendove modernog uredjenja kuhinje. Modeli u bojama metala učiniće da Vaša kuhinja uz aparat za espreso ima neku novu dimenziju otmenosti i glamura.