Gordost, neznanje i lenjost su uzrok nesreće, pojedinačne i nacionalne

0
52

Gordost, neznanje i lenjost su uzrok nesreće, kako pojedinačne tako i nacionalne. Kada se tome doda i “čvrsta Vera” lišena razmišljanja i pitanja, onda je agonija u tragediji zagarantovana.

Učiti, čitati “nešto znati” i biti informisan a ne razmišljati logično o celokupnoj slici vodi često u zablude. Takođe vodi podložnosti “autoritetima” i manipulacijama a time gubitkom upravljanja svojim osećanjima i životom. Volimo ili ne, neke narode, pojedince, pojave ili događaje jer “znamo zašto” ili “zbog čega”.  Zbog toga trošimo vreme, život i novac koji opet zarađujemo prodajući svoje vreme, na ono što nam kažu “pametniji” i “odgovorni za naše dobro” samo stepenik iznad nas u hrčkovom točku.

Očigledno ne vidimo dok nam ne ukažu. Zapitamo li se na primer kako to da “neke ljude” različitog genetskog materijala Vera spaja u Narod dok drugi NaRod srodnijih genetskih kodova, “Religija”- razdvaja praveći neprijateljske Nacije !?!

Kakvo je to širenje “ljubavi, mira, razumevanja i istine” mržnjom, ratovima i lažima !?!
Kako se to neko divi tuđoj kulturi prezirući svoju ?

Kako nam naše SANU ili SPC brane i osporavaju da pogledamo ko smo i odakle pored onoliko dokaza živeći parazitski na laži i izmišljotini da smo “robovsko grešno stado” !?!
Zašto prihvatamo gluposti da “volimo i patimo zbog nekog ko nas više ne voli” jer je to neki “veliki um” napisao, pa “živimo nekako skrhani tugom”, zanemarujući sopstveno životno iskustvo da se te osobe nećemo sećati čim naiđe druga !?!
Robovi ne nose lance već misli i osećanja.
Slobodni ljudi takođe.