Evo šta je to fatalno kod muškaraca i kod žena

0
367
Evo šta je to fatalno kod muškaraca i kod žena
fatalno zavodjenje
monika beluci

Izraz “fatalno” ima dva značenja. Jedno je  vezano za smrtni ishod, a drugo značenje za skoro smrtni ishod. Žene i muškarci koji zrače fatalnom privlačnošću intrigantni su umalo kao i sama smrt.

Femme fatale

“Kada se pomene izraz “fatalna žena” prvo što nam padne na pamet je zanosna lepotica, tajanstvena, privlačna, neodoljiva, ona koja ostavlja bez daha… Ipak, sam pojam prvenstveno je označavao prelepu, ali opasnu ženu, koja je muškarca potpuno opčinjavala svojim čarima, ali ga je na kraju odbacivala, često i ubijala. Izraz potiče iz francuskog jezika “femme fatale” i u doslovnom prevodu označava sudbinsku, ali smrtonosnu ženu. Sam izraz popularisan je u filmovima 20. veka, a kako je zapisao jedan francuski filmski kritičar “Fatalna žena je kamenog srca ispod seksi kombinezona od crne svile. Ona jednostavno uništava muškarce”. I to je prava suština pojma fatalna žena.”

Fatalna žena je sigurna u sebe i svesna svojih kvaliteta koje naglašava govorom tela. Ona je uvek u stanju da izmanipuliše okolinu i natera muškarce da je doživljavaju baš onako kako ona hoće. Oni neće nikad znati ko je ona zaista i zbog toga ona ostaje fatale. Ta nedokučivost privlači muškarce. Njihova priroda nije statična, te vrlo retko svoje stalne partnerke doživljavaju kao fatalne žene, iako su to one nekada možda i bile.

Uvek je žena koja glumi i namešta atmosferu u centru pažnje.

Jer muškarci ustvari imaju iskonsku želju da je pripitome i saznaju ko je. Ona je neukrotiva i neosvojiva, sa mislima usmerenim uvek na drugu stranu. Uvek uz vetar. Nepredvidiva je i sklona manjim skandalima. Muškarci vole male doze šizofrenije. Bar na početku. Zabava.

Takođe, psiholozi tvrde da je pored toga što žena deluje mnogo fatalnije kada se stiče utisak da nikome ne pripada, najprivlačnija kada je u društvu muškarca koji je pogrešno ubeđen da je ona njegova.
Ono što krasi “fatalnu ženu” jeste nenamešten, iskren osmeh, koji potiče od njenog zadovoljstva samom sobom. Žene koje su svesne svojih kvaliteta, koje umeju da budu srećne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja.

Ona koja ostane enigma i tajna ostavlja na muškarce najdublji trag. Ponekad i emotivno rasulo ili neku težu dijagnozu. Postoje muškarci koji tvrde da su nakon iskustva sa takvim ženama iskusili na neki način fatalno gaženje od strane voza i kompozicije vagona. Neki teoretičari tvrde da je fatalnost urođena, odnosno da se žene rađaju predodređene da budu seksepilne i neodoljive. Postoje prelepe žene koje su muškarcima kratko zanimljive, ali i one manje atraktivnog izgleda koje su toliko upečatljive da muškarci potpuno „izgube glavu“ za njima. Fatalnost je i energija kojom žena zrači, a zračiće dobro samo ako je zadovoljna sobom.

Neodoljivi frajeri

Jako je zanimljivo da 78% žena u anketama važnost fizičkog izgleda stavljaju tek na 4 mesto. Sve one su se složile oko jedne stvari : SAMOPOUZDANJE je broj jedan. Dakle ne moć, novac, položaj, ne. Samopouzdanje je u pitanju koje je suštinski veoma apstraktna stvar. S druge strane, jasno je da to isto samopouzdanje dolazi od afirmacije na neki način tog muškarca. On je u nečemu sigurno dobar, oseća se prvim, sposobnim i zbog toga se osećaju tako sigurno u vezi sa sobom.

Ono što je od suštinske važnosti je sposobnost muškarca da privuče i uvuče ženu u svoj svet i razgovor koji ON vodi.

Ništa više ne zadivljuje ženu nego sposoban muškarac, kojeg nijedna okolnost ne može iznenaditi, tvrde stručnjaci za ljubavne odnose. Moć i umeće da svaki problem brzo reši čine ga magnetom za suprotan pol. Većina žena voli da se pored muškarca oseća sigurno i ako im on to pruži, dobiće njihovu naklonost i ljubav.

Hemijski takođe, muškarci sa povišenim testosteronom daleko su privlačniji ženama. To je onaj momenat “Zov prirode”. Jovan Memedović – prvi među jednakima. Njega žene obožavaju. Bez sumnje i on njih.

Jednolični glas bez prevelike oscilacije u tonovima, takođe biva jedan od važnih faktora fatalne privlačnosti, jer se žene zaljubljuju slušajući. Pogrešan glas, piskav ruši čak i apolonski prikaz muškarca. Dok dubok glas i od prosečnog frajera napravi fatalnog muškarca. Nažalost, boju glasa dobiju rođenjem…