Đakuzi u vašem domu luksuz ili potreba

0
30

Luksuzni kutak u vašem lepom domu

Može se reći da vam dobro ide u životu. Uvek ste voleli da imate lepe stvari i uspeli ste gotovo sve da ih sebi priuštite. Kupili ste divan stan, opremili ga vrhunski, ali niste baš imali vremena da uživate u njemu. U prethodnom periodu bili ste previše okupirani poslovnim obavezama. Često ste putovali i bili odsutni iz svog lepog doma.

Zamenu za dom uz odmor i relaksaciju ste imali samo kada ste posećivali SPA apartmane. Njihovi Wellness programi su vam pomagali da se odmorite i psihički i fizički. Najviše vremena ste provodili u hidromasažnim kadama i to je ono što baš obožavate.

Sada ste posao organizovali tako da više ne morate da putujete. U tim novim uslovima shvatate kako je lepo kada ste u svom domu i kada imate dovoljno vremena za porodicu i prijatelje. Shvatili ste i da vam dok boravite u stanu, jedino nedostaje uživanje u hidromasažnoj kadi. Kako je stan veoma prostran, razmišljate da u njemu stvorite svoj “đakuzi” kutak.

Efekti koje ćete ostvarite ugradnjom hidromasažne kade

Posete SPA apartmanima su vam omogućile da doživite nešto novo i da shvatite koliko je Wellness koncept koristan za zdravlje i blagostanje čoveka i da utiče pozitivno na njegovo fizičko, mentalno, emocionalno i društveno stanje.

Shvatili ste da Wellness koncept počiva na izreci „U zdravom telu zdrav duh“ i da su njegove prakse zapravo alati koji omogućavaju da se kroz fizičke i duhovne aktivnosti postigne blagostanje. Đakuzi ili hidromasažne kade su važan deo ovog koncepta koji vam omogućava:

  • Relaksacija čitavog tela
  • Smanjenje mišićne napetosti i spazma
  • Smanjenje nivoa napetosti i stresa
  • Hidrataciju i poboljšanje kvaliteta kože
  • Sveukupno poboljšanje energije,
  • Uticaj na bolje raspoloženje

Da li su đakuzi i hidromasažna kada isto

Izraz “Đakuzi” često se koristi kao sinonim za hidromasažnu kadu, ali zapravo postoji određena razlika između ova dva pojma:

Hidromasažna kada: Hidromasažna kada je uopšteni termin koji se odnosi na kadu opremljenu sistemom mlaznica koje emituju vodu ili vazduh radi pružanja masaže telu. Ove mlaznice mogu biti postavljene duž oboda kade ili duž dna, i mogu pružati različite vrste masaže, uključujući hidroterapiju i vodene masaže. Hidromasažne kade su dostupne u različitim oblicima, veličinama i konfiguracijama.

Đakuzi: Đakuzi je brend koji je postao sinonim za hidromasažne kade. Originalno osnovan 1915. godine, brend “Jacuzzi” je postao poznat po svojim hidromasažnim kadama koje su pružale jedinstveno iskustvo hidroterapije. Danas, iako to nije pravilno, se termin “đakuzi” često koristi kao opšti naziv za hidromasažne kade, bez obzira na brend.

Dakle, iako se termini često koriste naizmenično, “Đakuzi” je zapravo jedan brend, dok je “hidromasažna kada” opšti termin koji se odnosi na kade različitih brendova, opremljenih sistemom mlaznica za hidroterapiju.

Ko ugrađuje hidromasažne kade

Postoje firme koje se bave ugradnjom hidromasažnih kada u objektima za komercijalnu, ali i ličnu upotrebu. 

U zavisnosti od vaših potreba, u ponudi je više različitih modela hidromasažnih kada, koje svojim sadržajem i kvalitetom izrade garantuju relaksaciju i uživanje tokom upotrebe, a dobar osećaj će trajati i satima kasnije.

Uslovi za ugradnju hidromasažne kade

Hidromasažna kada se može ugraditi u stan pod određenim uslovima. Iako je najčešće mesto za ugradnju hidromasažne kade u kupatilu zbog potreba za vodovodnim i odvodnim instalacijama, hidromasažna kada nije nužno ograničena samo na kupatilo. Najbitniji faktori koje treba uzeti u obzir kada se razmatra ugradnja hidromasažne kade unutar ili izvan kupatila su:

Prostor: Pre nego što odlučite da ugradite hidromasažnu kadu, važno je da osigurate dovoljno prostora u stanu za instalaciju i funkcionalnost kade. Potrebno je prostudirati dimenzije kade i osigurati odgovarajući prostor za pristup i održavanje. Takođe, prostorija izvan kupatila mora biti dovoljno velika kako bi se osigurala udobnost i funkcionalnost za korisnika.

Statička izdržljivost poda: Hidromasažne kade su teže od standardnih kada zbog ugrađenih sistema za masažu i dodatne vode. Pre ugradnje, treba proveriti da li je podna konstrukcija stana sposobna da izdrži težinu kade, vode i korisnika.

Vodovodne instalacije: Potrebno je osigurati odgovarajuće vodovodne instalacije u stanu koje mogu opsluživati hidromasažnu kadu. To uključuje povezivanje na vodovodnu mrežu i odvodni sistem. Kako bi se izbegli problemi sa vodom i vlagom, potrebno je osigurati odgovarajući sistem odvoda za hidromasažnu kadu postavljenu izvan kupatila. To može zahtevati dodatne radove kako bi se omogućilo ispravno odlaganje vode.

Električne instalacije: Većina hidromasažnih kada zahteva električno napajanje za rad ugrađenih pumpi i sistema za masažu. Zato treba osigurati odgovarajuće električne instalacije u kupatilu ili u prostoriji gde se nalazi hidromasažna kada, kako bi se obezbedila sigurna upotreba iste.

Vazdušna cirkulacija: Treba osigurati dovoljnu ventilaciju u prostoriji gde se nalazi hidromasažna kada izvan kupatila kako bi se sprečilo stvaranje vlage i buđi.

Dostupnost servisa: Pre kupovine hidromasažne kade, treba uzeti u obzir dostupnost servisa i održavanja u vašem području. Redovno održavanje i servisiranje su važni za očuvanje funkcionalnosti kade i sprečavanje problema.

Pre nego što se odlučite za ugradnju hidromasažne kade u stan, preporučuje se konsultacija sa profesionalnim instalaterom ili arhitektom kako bi se osiguralo da su ispunjeni svi potrebni uslovi i da će instalacija biti izvedena na bezbedan i efikasan način.