Novi dokazi inteligentnih civilizacija koje su živele na zemlji pre 100,000 godina

0
94
Novi dokazi inteligentnih civilizacija koje su živele na zemlji pre 100

Da li verujete da je inteligentna civilizacija živele na zemlji pre skoro 100,000 godina? I šta mi zapravo znamo o istoriji i prošlosti ljudskog roda? Da li naša vrsta postoji svega nekoliko hiljada godina (svakako ne duže od 15,000), kao što nam su sugerišu mejnstrim istraživači? Ili je moguće da su drevne inteligentne civilizacije živele ovde mnogo duže od onoga što znamo?

Nedavna otkrića ukazuju na mogućnost da je nekoliko inteligentnih civilizacija planetu Zemlju zvalo domom, mnogo pre nego što se mislilo.

Zašto su istraživači odlučili da ignorišu detalje i tragove koji ukazuju na postojanje civilizacija koja su mnogo starije od onih kojima nas uče u školama?

Dokaz uređenih društava koja su naseljavala zemlju “pre zabeležene istorije” mogu se pronaći širom sveta. U starom Egiptu, Srednjoj Americi i Sumeriji postoje pisani tekstovi koji govore o velikim civilizacijama, velikim vladarima i zlatnom dobu koje je trajalo hiljadama godina.

Inteligentna civilizacija iz Afike stara preko 100,000 godina

civilizacija juzne Afrike
civilizacija juzne Afrike

Jedan od najboljih primera ovih Civilizacija starih 100,000 godina može se pronaći u Africi. Tačnije, neverovatno otkriće se nalazi u južnoj Africi, oko 150 km od luke Maputo. Tu možemo pronaći ostatke metropole, veličine 1,500 km2 (prema njihovim proračunima). Ovaj drevni grad, je prema istraživačima, deo veće zajednice i prostire se na oko 10,000 km2. Ove građevine se smeštaju u period između 160,000 do 200,000 godina pre Hrista.

Okolna geologija je interesantna zbog brojnih rudnika zlata koji se nalaze u blizini. Istraživači pretpostavljaju  da se nestala civilizacija iz daleke prošlosti bavila rudarstvom i odatle prihodovala.

Novootkrivena civilizacija iz Amazona

civilizacija
Amazon

Civilizacija koja je preteča slavnog naroda Inka i njihovih predaka. Rapidno krčenje južnoameričkih šuma u kombinaciji sa satelitskim snimcima je otkrilo preko 210 geoglifa na oko 200 lokacija, u pojasu od 250 km. Neverovatne geometrijske, zoomorfne i antropomorfne tvorevine jedino se mogu videti iz vazduha. Prema istraživačima, preko 260 kanala za navodnjavanje i ograde za životinje se nalaze duž novootkrivenih predela. Otkriće se nalazi na granici između Bolivije i Brazila.

Izgubljene piramide Amazona

civilizacija
izgubljene piramide Amazona

Tragovi praistorijske civilizacije mogu da nam otkriju kako se zaista živelo u dalekoj prošlosti.

Misteriozne piramidalne strukture su prvi put otkrivene NASA satelitom, 1976.-e godine. Pronađen je veliki broj asfaltiranih puteva i trgova. Taj tok reke nisu neseljavale Inke pa se pretpostavlja da su one ostatak civilizacije koja im je prethodila.