U zagrljaju planete Jupiter, promene koje vam donosi u narednom periodu

0
85
U zagrljaju planete Jupiter
jupiter
jupiter

Jupiter ulazi 10.-og oktobra u znak Škorpije i tu će boraviti do 8.-og novembra 2018.-e godine. Da li se neko seća nekih događaja koji su bili aktuelni od 26.-og oktobra 2005.-e godine  do 23.-eg novembra 2006.-e godine? Posebno se ovo odnosi na vodene znakove. One koji su rođeni u znaku Raka, Škorpije i Ribe ili koji imaju podznak u vodenom znaku. Ovo će sada biti prilika za nova sećanja, na redu su Škorpije da se raduju i da na pravi način iskoriste uticaj Jupitera na njihov znak.

Jupiter je planeta koja se naziva dobrotvorom i koja vlada putovanjima, znanjima, religijama, verom, višim oblikom svesti. U mitologiji, ova planeta se vezuje za uticaj boga Zevsa. Pa je tako Jupiter  najsjajnija planeta u Sunčevom sistemu i zato mu pripada mesto i uloga Vrhovnog Boga. Stoga, sada, kao tranzitna planeta, može doneti mnogo više dobrog i pozitivnog jer je Jupiter sam po sebi planeta dobrih životnih prilika.

Jupiter donosi sreću, ali kao nagradu. Ovo je godina kada  stižu nagrade onima koji su to zaslužili, tj. pokreću se natalni povoljni aspekti. Ko može da podrži Jupiter dok tranzitira u znaku Škorpije? Mnoge Vage su me pitale zašto im Jupiter nije doneo sreću ili napredak dok je boravio u njihovom znaku. Odogovor je da svaka planeta uvek  pokrene ono što imamo u natalnoj karti. Jupiter ne može sam po sebi da donese dobro ili loše, ako toga nema u karti.

Stoga treba pratiti svoju natalnu kartu i znati kakve aspekte pokreće Jupiter u narednih godinu dana.

Još zanimljivih astro tekstova našeg astrologa Nene JM

Za Ovnove ovaj ulazak Jupitera u znak Škoprije donosi bavljenje novcem. Mogućnost da se zaradi preko drugih, a ako neko u znaku Ovna ili neko ko je u podznaku Ovan želi da pokrene posao ili da se bavi renoviranjem stana, kuće ili nekog prostora, ovaj period je dobar za ulaganje i kredite. Takođe, ovaj period Ovnovima  može doneti rešavanje nekih problema koji se odnose na sud ili nasledstvo. Dobro bi bilo da se pokrene posao u partnerskom smislu. Moguća je zarada preko partnera,  bračnog ( emotivnog ) . Ovo može biti idealno vreme za bavljenje politikom ili za nekim javnim, društvenim angažovanjem.

Kada su u pitanju rođeni u znaku Bika i oni koji imaju podznak u ovom zemljanom znaku, za njih je ovo vrlo stresan period. Jer će Jupiter u znaku Škorpije direktno da se suprostavlja njihovom Suncu. Bikovi će imati osećaj da gube energiju i da im ništa ne ide od ruke. Ovo je period kada treba sačuvati brak, vezu, odnos sa najbližima. Jako je važno imati svest da su na pomolu mnogi nerešeni problemi koji su se skrivali i koji su gurani  “ispod tepiha “. Mnogi Bikovi će shvatiti da je jako bitno da ulažu u odnos sa partnerom, a neki će rešiti da stave tačku na vezu ili brak, posebno početkom 2018.-e godine.

Kada su u pitanju Blizanci, kod njih se pokreće tema zdravlja, zdrav način života, bavljenje sportom i sportske aktivnosti. Sve što inače nije svojstveno ovom znaku. Blizancima brzo sve dosadi, ali ovaj period je pozitivan da se posvete sebi i da provere sve kada je u pitanju njihovo zdravstveno stanje. Moguće je da će samostalno odlučiti da pređu na zdraviji način ishrane. Ono što je najvažnije jeste činjenica da će se baviti i poslom kojim se bave, ali na ozbiljniji način. Moguće je da će doći do novih ponuda i mogućnosti napredovanja.  Nezaposleni Blizanci  mogu se nadati stalnom zaposlenju ili nekim lepim vestima, po pitanju radnog mesta.

A za Rakove ovo je jedan od boljih životnih perioda, jer će Jupiter biti u jako lepom aspektu sa njihovim Suncem. Otvoriće im se nove mogućnosti po pitanju posla i novca.  Ovo se odnosi i na osobe koje su u podznaku Rak. Moguće je da se rode nove ljubavi, kao i to da se sadašnje veze i brakovi stabilizuju. Takođe može  da se dogodi neka lepa veridba ili trudnoća. Rakovi će biti posebno ponosni na svoje potomstvo i na svoje najbliže, mnogo vremena će provesti u prirodi i u organizovanju novih planova u vezi društva gde se kreću ili sa kolegama sa kojima rade.

Kada su u pitanju egoistični i pomalo teatralni Lavovi ( i onima koji se osećaju kao Lavovi jer imaju podznak u ovom znaku ), njima ulazak Jupitera u ovo sazvežđe Škoprije nimalo neće prijati. Lavovi će se suočiti sa nekim zdravstvenim problemima koji ih muče od ranije i treba da obrate pažnju na sve što može da ima veze sa hroničnim bolestima. Lavovi mogu menjati prostor u kome žive ili se okrenuti nekim promenama unutar svoje porodice. Mogući su planovi za inostranstvo koji se mogu ostvariti tek na proleće 2018.-e godine.

Device mogu da se nadaju poslu koji je jako istaknut u narednih godinu dana i ovaj Jupiter im donosi sve više angažovanja oko nekog privatnog posla. Mogu biti uključeni članovi uže i šire porodice, kada su u pitanju poslovi i zarade. Onima koji se bave pisanjem ili trgovinom, ovo je idealna varijanta za veću zaradu. Takođe se otvara mogućnost za proširivanje posla kojim se već bave.

Kada su u pitanju Vage  i oni koji su rođeni sa podznakom Vage,  kod njih se vidi aktiviranje polja novca i zarade. Vage će morati da pokažu dozu opreza jer mogu biti izigrani na neki način od ljudi od kojih to ne očekuju.  Ovo je faza života koja može da se iskoristi za započinjanje novih poslova koji se rade honorarno ili kao dodatni vid zarade. Mnoge Vage mogu napredovati na sadašnjem radnom mestu ili da im se poveća plata do kraja ove godine. Slobodne Vage mogu upoznati novu ljubav početkom sledeće godine i da ta veza postane stabilna tokom 2018.-e godine.

Kada su u pitanju svi srećnici koji su rođeni u znaku Škorpije, za njih je ovo jedna lepa godina kada mogu da odmore i da uživaju u plodovima svog dosadašnjeg rada. Za njih se može reći da će biti nagrađeni, naročito kroz ljubav i sređivanje odnosa sa porodicom,  sa decom. Sve što se tiče emocija je vrlo lepo postavljeno, na njima je samo da uživaju. Poslovno će moći da pokrenu neke velike poslove i da budu zadovoljni svojoj pozicijom. Zdravlje im je mnogo bolje i mnogi od njih će početi da se bave sportom ili zdravim načinom života. Ovaj Jupiter će im doći kao neki vid ” otrežnjenja ” posle nekoliko godina tumaranja po životnim stazama, koje su bile jako krivudave.

Strelčevima ovaj ulazak Jupitera u znak Škorpije donosi bavljenje sobom i nekim stvarima koje su ostale nerešene iz prošlosti. Njima neće biti toliko  bitno kako će Jupiter da deluje na njih,  jer oni su pod uticajem Saturna vec neko duže vreme i jedva čekaju Saturnov izlazak iz njihovog znaka, što se očekuje početkom sledeće godine. Strelčevi će tek početkom 2018.-e godine da odahnu i moći će da planiraju neke nove stvari.  Jupiter se njima nalazi u polju osame i bilo bi dobro da nađu načina da se bave sobom i svojim unutrašnjim životom. Čak i svojim zdravljem jer je ono najviše moglo da trpi zbog boravka Saturna u njihovom sazvežđu.

Jaračevima Jupiter u Škopriji donosi mnoge odluke koje će donositi preko drugih, što nije svojstveno Jarčevima ni onima koji su u podznaku Jarac. Jupiter će pokrenuti odnose sa rodbinom ili najbližima. To je za ove ljude, koji vole osame i nisu ljubitelji porodičnih okupljanja, na neki način ” kamen oko vrata ” . Jarčevi mogu naći način da sve izbegnu vešto. No, opet će ih dočekati neko bavljenje papirologijom.  Administracija vezana za odnose sa rodbinom, porodicom, možda i menjanje prostora u kom trenutno žive.

Kada su Vodolije u pitanju, Jupiter u Škorpiji može doneti neke prepreke preko poslovne strane. Jer svim fisknim znacima Jupiter u Škorpiji može da pomrsi konce zbog toga što pravi kvadrat sa njihovim Suncem. Tako da ovi fiksni znaci moraju biti na oprezu što se tiče ključnih i bitnih stvari u narednih godinu dana. Za Vodolije koje su zaposlene ili se nalaze na vodećim pozicijima ovo je period kada treba da obrate pažnju na sebe i svoje okruženje. Jer mogu imati prepreke koje nije nimalo lako preći i savladati. Ne treba verovati mnogo ljudima oko sebe i ne donositi odluke naprečac. Dobro je spustiti loptu u svakom smislu, što baš i nije svojstveno Vodolijama.

A što se tiče Riba, Jupiter u Škorpiji je blagonaklon. Vodeni znaci će sada moći da se pozabave nekim lepim, životnim temama koje su vrlo emotivne i opuštajuće. Do kraja godine ih čeka neka lepa vest preko prijatelja ili preko nekoga ko ima veze sa inostranstvom. Početkom proleća 2018.-e godine  mogu rešavati neko bitno životno pitanje tj. ona pitanja  koja se odnose na ljubav i emocije. U ovih godinu dana mogu započeti neki posao koji ima veze sa kreativnošću. Uz ovaj aspekt, mogu da razviju posao koji može doneti zaradu.

Uživajte u zagrljaju Jupitera!

Astrolog Nena JM