15 neverovatnih stvari koje su se desile kroz istoriju

0
106
15 neverovatnih stvari koje su se desile kroz istoriju

Toliko se neverovatnih stvari desilo kroz ljudsku istoriju, da je teško svesti spisak na svega 15. Na ovoj listi su neke od onih stvari da teško da bilo koga mogu da ostave ravnodušnim.

1. Albert Ajnštajn za predsednika

Novembra 1952.godine, Premijer Izraela je zvanično uputio predlog A.Ajnštajnu da postane predsednik jevrejske obećane zemlje. Ajnštajn je odbio ponudu, obrazlažući da nije sposoban da se propisno odnosi sa ljudima.

2.Tutankamonovi roditelji su bili brat i sestra

Najnovije DNK analize Tutankamona potvrđuju da su mu roditelji bili brat i sestra. Do tog zaključka je između ostalog došlo na osnovu analize bolesti od kojih je bolovao sam Tutankamon.

3.Džakovi za brašno bili su modni “trend”

Nakon Prvog svetskog rata tokom čuvene krize 30-ih, nije bilo previše izbora kako hrane tako i odeće. Žene su bile veoma praktične te su koristile platno od džđakova da naprave kreacije za celu porodicu. Neke od vreća sadržale su na sebi uputsva kako da se od vreće naprave haljine ili lutka.

4.Najveća ptica na svetu

ptice kroz istoriju
fosil ptica

1979. godine u Argentini pronađen je fosil ptice neverovatnih dimenzija. Ime joj je Argentavis magnificens. Visine 2 metra sa rasponom krila od 8 metara. Naučnici su utvrdili da su ovakve vrste živele pre 6 miliona godina.

 

5.Najčudnija SOS poruka

 

6. Razlog za korišćenje otisaka prstiju

istoriju
identična lica

Dva Afroamerikanca uhapšena su za isto delo. Izgledali su potpuno identično a nisu bili ni u kakvom srodstvu. Kako bi ih razlikovali zbog optužnice za počinjeno delo, sud je naložio da se urade otisci prstiju.

7.Istorija budilnika

 

8.Bol azijske lepote

lepota kroz istoriju
kineska lepota

Ako mislite da patite zbog mode, osvrnite se na azijske trendove. Kako se smatralo da su mala stopala seksi i odraz finoće, žene u Kini su savijale stopala u minijaturne cipele, dok se ne bi potpuno deformisala. Užasan, bolan i vrlo ružan rezultat procesa.

9.Ogromne kristalne piramide

 

10. Staljin je izmislio fotošop

fotosop kroz istoriju
staljin i fotosop

Poznato je da je Staljin za vreme svoje vladavine imao bezbroj bizarnih navika. Jedna od tih navika bila je preteča fotošopa. Naime kada god bi likvidirao nekog od svojih umišljenih protivnika, naložio bi njegovo brisanje sa zajedničkih fotografija.

11. Lokacija Svetog Grala

istoriju
spomenik cudnog natpisa
 U Edvardovoj šumi u engleskoj, postoji spomenik sa veoma čudnim natpisom :DOUOSVAVVM.

Niko ne zna odakle je spomenik donet, ni ko ga je postavio, ali postoje sumnje da bi trebao da služi kao ključ za otkrivanje mesta gde se nalazi Sveti Gral. Pojedini istoričari i arheolozi tvrde da su ga postavili vitezovi kako bi Templari znali da pročitaju i pronađu trag.

12.Prestravljene mumije

stravicne mumije

Stravičan prizor mumija može su čuvene Guanjato Mumije. Izraz na njihovim licima i položaj tela dokazuju da su ti ljudi prošli kroz stravičnu smrt.

 

13. Heroin kao sirup za kašalj

heroin sirup za decu

 

14.Rusi su verovali da je Raspućin besmrtan

Ruski mistik, Raspućin, vodio je više nego intrigantan život. Kao takav previše puta zapadao bi u nevolje i to one u kojima mu je život bukvalno visio o koncu. Preživeo je nekoliko pokušaja egzekucije, te su se Rusi dosetili i nakon što su ga otrovali, izboli i upucali, bacili su ga u hladnu reku. Pronašli su njegovo telo nekoliko dana nakon toga.

 

 15. Majmun u ratu

Južnoafrički babun, Džeki,bio je proslavljeni i odlikovani vojnik Prvog svetskog Rata. Njega je pronašao Albert Mar i zadržao ga kao svog ljubimca. Tokom vojnih operacija, majmun nije samo zabavljao četu, več je i obaveštavao svoje vojne drugove o dolasku i približavanju neprijatelja. Bio je odlikovan medaljom za hrabrost po završetku rata.