10 stvari kod žena koje privlače muškarce poput magneta

0
90
10 stvari kod žena koje privlače muškarce poput magneta

Postoje karakteristike kod žena koje bez obzira na evolutivno napredovanje ostaju magnetno privlačne muškarcima. Evo 10 stvari koje su naučnici izdvojili kao najzanimljivije.

10 stvari
zakoni privlacnosti

1.Boja glasa

Naučnici su utvrdili da muškarci vole ženske glasove koji su jasni i čisti. Slatki glasovi podsećaju na mladost, te asociraju na reprodukciju. Duboki hrapavi glasovi, podsećaju na zrelost i završen reproduktivni period.

2.Visina

U najvećem broju slučajeva, muškarci traže i preferiraju žene koje su niže od njih rastom. Idelana razlika u visini je između 10 i 20cm. Međutim, pošto su mnogi muškarci ispod prosečnih vrednosti visine, ti tragaju za ženama koje su im jednake rastom ili nešto više. Na taj način oni instinktivno traže ženu koja će im dati više potomstvo.

3.Starost – mladost

Do pre nekoliko decenija, standard je bio da muškarci isključivo traže mlađe žene. Iz reproduktivnog ugla to ima najviše smisla. No ono štp se danas promenilo, jeste da muškarci mlađi od trideset godina veoma često traže starije žene. To se pripisuje kasnijem zasnivanju porodice. Obično takve veze imaju vek trajanja do trenutka kada muškarac poželi da ima decu.

4.Šminka

Količina šminke na licu žene opet nema veze sa estetskim doživljajem. Manje pudera ili umerena šminka, više otkriva ten. Ujednačenost tena svedoči o zdravlju žene te se opet osvrćemo na prirodne instinkte.

5.Boja očiju

Muškarci sa plavim očima ne preferiraju žene sa zelenim. NJima su najprivlačnije žene sa istom bojom očiju. Opet je u pitanju odabir na nivou genetike. Kao što muškarci sa braon ili zelenim očima ne biraju one sa plavim očima.

6.Racio kukovi ramena

Iako je ustanovljen kliše da muškarci vole žene sa oblinama, mnogi su to demantovali u ovom istraživanju. Gotovo je ujednačen broj onih koji vole atletsku građu žena kao i muškaraca koji preferiraju žene čija širina kukuova premašuje širinu ramena.

7.Limbalni prsten

Limbalni prsten, kružnica oko irisa taođe je asocijacija na mladost žene. Jači limbalni prsten je privlačniji jer je karakteristika mlađih žena. Zrelije žene sa jakim limbalnim prstenom takođe su veoma privlačne muškarcima.

8.Dužina nogu

Nije neka novost da muškarce privlače žene poput Ume Turman. Međutim nije stvar imati noge dužine dva metra već je u pitanju srazmernost. Bilo koje visine da je žena, poželjno je da ima srazmerno duge ili duže noge od gornjeg dela tela.

9.Boja kose

Pogodili ste. I dalje su najatraktivnije plavuše. Međutim i tu postoji jedno pravilo. Najvažnije je da je boja kose usklađena sa bojom tena i očiju. Dakle, prvo plavuše onda brinete i na trećem mestu crvenokose.

10.Lumbalna krivina

Zanimljivo je da položaj tela tj gornjeg dela figure u odnosu na donji deo takođe utiče na muške senzore. Idealan ugao vaše lumbalne krivine je 45 stepeni. Eto verovali ili ne, uglomer u šake pa da vidite gde se nalazite.