Search for content, post, videos

Kako da pred doček 2023. uredimo enterijer stana?

Trendovi u dizajnu enterijera se tako brzo menjaju da je teško ispratiti samo ono što nosi jedna sezona, da tek ne pominjemo koliko se sve menja od sezone do sezone, posebno kada je reč o nameštaju. Na pragu smo nove godine i ovo je pravo vreme da iskrsnu sveže ideje,  nešto novo i interesantno kada je o uredjenju enterijera reč.  Dolazak nove godine simbolično donosi promene, a mi te promene pokušavamo da prizovemo novogodišnjim uredjenjem enterijera, uklapanjem nameštaja i dekorativnih elemenata, često to ide do potpunog prerasporeda nameštaja ili čak kupovine nekih novih komada kako bi uredjenje enterijera dobilo željenu dimenziju.

Enterijer stana i  dekoracija koja može biti i novogodišnja

Kada pominjemo enterijer stana i njegovo uredjenje, bez obzira da li je reč o novogodišnjem uredjenju ili bilo kom drugom uredjivanju, pred rodjendane, slavu i bitne dogadjaje, poslednjih godina prati se trend da se bojama u stan unese vedrina, da one podstaknu to pozitivno raspoloženje koje konačno treba da nadvlada strah i pesimizam koji se koncentriše poslednjih godina. Retro dimenzija u uredjivanju prostora zadržaće se i ove godine, naročito ručno radjeni dekorativni predmeti i restaurirani komadi nameštaja koji odaju utisak nostalgičnog i donose idilu romantičnog koja je neophodna uoči značajnih porodičnih dešavanja. Nameštaj je oblih ivica i nežnih kontura, trend je da se komadi podižu na nogice za nameštaj i tako on postaje dekorativniji, ali i funkcionalniji, lakše ga je pomerati, što je veoma bitno kada se preuredjuje enterijer stana. Sitni detalji poput nogica za nameštaj i te kako unose promenu u x. Promene su uvek dobrodošle zato što unose neku novu atmosferu koja pokreće i obnavlja energiju i podstiče pozitivno raspoloženje. Mnogo su sladje jednostavne i brze promene, zamena detalja, unošenje novih, osveženje nameštaja novim okovom za nameštaj ili podizanje komadnog nameštaja na nogice za nameštaj.

Kako da enterijer stana osveže nogice za nameštaj?

Nameštaj sa nogicama je sve popularniji, u salonima je mnogo komadnog nameštaja u varijanti sa nogicama, one učine da svaki komad postane dopadljivi, pa kupci prosto ne mogu da odvoje pogled od takvog nameštaja. Medjutim, retko smo u prilici da uvek možemo da kupimo ono što nam se svidi, posebno kada je o nameštaju reč, onda pribegavamo nekim trikovima, a zamena nogica  je svakako trik koji će ućiniti da se stari nameštaj preporodi, a sa njim će se preporoditi i enterijer stana.  Mnoge starije komode, vitrine,  fotelje, sofe  imaju drvene nogice, one se vremenom rasklimaju i dotraju, potrebno je samo da se zamene novim nogicama.  Raniji modeli  imali su jednostavne nogice za nameštaj, zanemarljive kada je o dizajnu i stilu reč, medjutim, danas se mogu naći nogice za nameštaj koje su vrlo upečatljivog dizajna, zbog toga se sve više govori o njima i sve češće su u upotrebi kao prateći dodatak nameštaja, iz ovog razloga su sve više estetski važne. Komadi nameštaja sa nogicama ostavljaju utisak prostranosti, deluju mnogo veće no što inače jesu, a to im dodaje notu originalnosti i stila. Nogice za nameštaj postoje u različitim modernim varijantama, kao takve se uklapaju u svaki enterijer, posebno sve češće metalne nogice koje idu uz minimalizam koji trenutno dominira na tržištu nameštaja. Za one koji vole retro i nostalgičan stil i dalje se mogu naći drvene nogice za nameštaj, današnji modeli su daleko lepši od nekadašnjih, nisu onako jednostavnih linija. Danas se u dizajn nogica uvodi gracioznost, a one se kao takve koriste uz tapacirani nameštaj, masivne krevete i originalne šankove. Kakve god, važno je da su masivne kako bi mogle da istrpe opterećenje, posebno na ormarima i sofama. Ukoliko se kombinuju kvalitetno drvo i kvalitetni metal, takav nameštaj može da traje godinama.