Search for content, post, videos

Zašto se muškarci odlučuju za preljubu – nije sve crno belo

zašto se muškarci odlučuju za preljubu

U nekoliko večitih zagonetki spada i ova tema. Zašto se muškarci odlučuju za preljubu?

zašto se muškarci odlučuju za preljubul

zašto se muškarci odlučuju za preljubu

Sedam stvari koje muškarci zapravo traže kod žena

Nedavno naleteh na članak na temu „Prava istina zašto muškarci varaju“. Pomislih, a koja je to istina za koju do sada nisam čula, i onako lenjo kliknuh na tekst. I, zbilja se iznenadih. Preljuba kod muškarca ne predstavlja samo fizičku potrebu i lično dokazivanje moći, već rezultati istraživanja pokazuju da je stvar zapravo emotivne prirode. Stvarno iznenađujuće! Svi drugi razlozi bi mi pre pali na pamet.

Muškarac je taj koji se manje vezuje i može, za razliku od većine žena, da uživa u seksualnom odnosu koji ne mora biti emotivan. A promena prija. Ili, dođe ta čuvena kriza srednjih godina. Ili prosto, muško je i tu ne mora mnogo ni da se komentariše šta ga je nagnalo. Zgodna cica, dovoljno kratka suknja, i kreće ona hemijska reakcija. Zna se šta je krajnji cilj i želja! Oslobođeni straha da će se rasplamsati emocije i da će napraviti sebi duševnu patnju ako se zaljube. Ne razmišljaju tako muškarci.

Sa druge strane, žene su emotivci i taj fizički momenat im je manje bitan. U svakom slučaju, teže se odlučuju na seksualni odnos, bile slobodne ili ne. A potajno je tu neka slika princa, džentlmena, gospodina, koji će biti samo njen i koji će joj pružiti pažnju za kojom ona potajno silno čezne. Priroda joj je takva da emocijama daje veći značaj. Ja nisam zamišljala princa niti sam podlegala bajkama, u tom pogledu sam vrlo realna i racionalna, sreća po mene. Ali, taj emotivni momenat mi je itekako bio presudan. Mora da postoji nešto više od pukog fizičkog. Pa kako drugačije?!

No, istraživanja na temu -zašto se muškarci odlučuju za preljubu – pokazuju suprotno.

Možda ovo što gore pomenuh važi samo za doba vrele i lude mladosti i njenih ideala, ili dok su ljudi i dalje slobodni, tj. van bračne ili dugogodišnje emotivne zajednice. Muškarci su osvajači, i imaju svoje potrebe, a žene u većini slučajeva nisu zainteresovane za površne, čisto fizičke odnose.

 

No, da se pozabavimo rezultatima istraživanja. Statistika pokazuje da čak 80% muških ispitanika smatra da njihova redovna partnerka, tj. žena, bolje izgleda od ljubavnice. I nemaju potrebu da osvoje zgodnu ženu da bi zadovoljili svoj muški ego, a i onu čisto fizičku potrebu. Pa šta je razlog zašto varaju?! Ljubavnica ih sasluša i pruži podršku!

Pa oni žele podršku i lepu reč. Njima zapravo nedostaje pažnja!

A kod kuće dosadna žena koja samo nešto traži i nema vremena za njegove probleme i frustracije koje donosi kući s posla. Zamišljam tog muškarca koji je sve iskombinovao da bi se video sa ljubavnicom da bi joj ležao na ramenu dok ga ona sluša, mazi po glavi, i govori da će sve biti u redu i da ona veruje u njega. Pa totalno iznenađenje, ako mene pitate!

Ali, ima smisla! Pa i muškarci su ljudi! I njima je potrebna lepa reč i pažnja, ništa tu nema loše!A fali im to što im je mama pružala, lepo je, ali ih je sramota da to u svakodnevnom životu demonstriraju i traže.

E, kad se već iznenadih da nisam imala kud dalje, valjda i zbog predrasuda koje vladaju u društvu, iako nisam sklona predrasudama, poželeh da vidim šta ankete kažu za žene!
Opet iznenađenje, ali ono baš!

Na uzorku od preko 1000 evropljanki, skoro 100% žena je odgovorilo da se ne bi razvelo! Vau, za neverovati! Većina njih je zadovoljna brakom. Pa zašto onda varaju? Uglavnom zato što je ljubavnik u boljoj formi od muža. Da li je ovo moguće?! A šta je sa tim ženskim emocijama onda, gde nestadoše? E, pa ima i tih žena što se zaljube i fantaziraju, ali istaživanje pokazuje da te žene nastradaju. (E njih mi je istinski žao!)
Za ime Boga, šta ja to pročitah?!

Ispada da su žene te koje svesno i hrabro iskonzumiraju ljubavnika, dođu kući i sa smeškom na licu se vrate svojim obavezama. Nema nerealnih očekivanja. Nema prepuštanja emocijama.

I onda neminovno počinje da se budi nešto, da ga ne nazovem feminizmom, iako bi se lako moglo tako protumačiti, što me tera da pomislim:

Ko je ovde jači pol?

P.S. Ovaj članak je baziran na podacima anonimnih anketa sprovedenih u Britaniji, ne na osnovu ličnog mišljenja. U skladu sa tim je i zaključak!

Izvor:Lanas words