Search for content, post, videos

Zanimljivo saznanje o muškarcima koji vole velike grudi

velike grudi su oduvek predmet polemika

Nije neobično da se mnogim muškarcima tokom razgovora pogled spušta upravo na ovaj deo ženskog tela. Svake grudi imaju svog tajnog obožavaoca – velike, male, čvrste, opuštene. Uvek će se naći neko ko voli baš takve. Ipak, nekako najviše polemike i diskusija izazivaju velike grudi.

velike grudi su oduvek predmet polemika

velike grudi su oduvek predmet polemika

Nedavna studija Univerziteta u Westminsteru, objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior, pokazuje da stavovi muškaraca o ženama utiču na njihove preference idealnih veličina grudi. Naučnici su ispitali 361 heteroseksualnog muškaraca od 18 do 68 godina. Svakom muškarcu pokazano je pet različitih modela žena u 3-D tehnici, pri čemu je svaki model imao drugačiju veličinu grudi. Učesnici istraživanja morali su da odrede koji im je model žene fizički najprivlačniji. Nakon toga, učesnicima je meren nivo neprijateljstva prema ženama, stavovi o odnosima između muškaraca i žena kao i koliko žene doživljavaju kao objekte.

Otkrili su da najveći procenat ispitanika (32,7%) ocenjuje grudi srednje veličine najprivlačnijim. Slede velike grudi (24,4%), vrlo velike (19,1%), male (15,5%) i vrlo male grudi (8,3%). Ono što su istraživači izdvojili kao zanimljivo jeste saznanje da je privlačnost prema velikim grudima značajno povezana sa seksizmom, benevolentnim seksizmom i neprijateljskim stavovima prema ženama.

Muškarci koji idealizuju tradicionalni koncept ženstvenosti i doživljavaju žene kao blaga i slaba bića, više vole velike grudi.

Čuvena tvrdnja da muškarci najviše vole velike grudi je delimično tačna – vole ih muškarci lošijeg materijalnog statusa. Objašnjenje za to je vrlo zanimljivo: materijalno bogati muškarci podsvesno znaju da im te “rezerve” ne trebaju. Sa druge strane oni siromašni u bujnim grudima vide sigurnost.

Kako studija pokazuje muškarci koji vole velike grudi su takođe spremni na očinstvo jer u njima vide sigurnost za svoju buduću decu. Sa druge strane, potvrđena je stara teza. Oni kojima je u detinjstvu nedostajalo majčinske ljubavi pre će se okrenuti za ženom velikih grudi i priželjkivati jednu takvu pored sebe.

Zanimljivo je i da su naučnici otkrili da gledanje u žensko poprsje produžava život, poboljšava kardiovaskularno stanje, te jača optimizam.