Search for content, post, videos

I kad gurate kolica, vi ste u centru njihove pažnje

mama i kolica
mama i kolica

mama i kolica

Za žene koje misle da dečija kolica odbijaju mušku pažnju, evo novosti – APSOLUTNO NETAČNO.

Srodne ankete rađene u Marseju i Barseloni, uključivale su nasumično odabrane muškarce i žene starosti od 25 do 55 godina. Pitanja su bila usmerena na percepciju o suprotnom polu.

Naime, grupa studentkinja je sastavila listu pitanja u okviru istraživanja vezanog za  “istine i zablude iz muškog i ženskog ugla”. Ishod istraživanja je bio mnoštvo veoma zanjimljivih odgovora.

Najviše pažnje izazvali su odgovori muškaraca na škakljiva pitanja o ženama, i ženske digresije.

Pitanje br.1

“Šta vas najviše privlači kod žena?”

Na ovo pitanje muškarci su davali najrazličitije odgovore, a ono što je interesantno vrlo mali broj njih je nabrojao bilo koji deo tela kao prvi razlog odvlačenja pažnje.

Na prvom mestu je stav – ono čime žena odiše i na koji način doživljava sebe. Ako uputi uz odgovarajući stav i dobar pogled muškarac bi mogao da bude momentalno oboren s’ nogu.

Drugo mesto je kako je obučena, verovali ili ne, muškarci imaju moć da pročitaju karakter preko outfit-a. Na osnovu pojave i njenog stila, rangiraju žene na svojim lestvicama. Tek na trećem i ostalim mestima su delovi tela poput grudi, zadnjice, nogu i slično.

Žene su na ovo pitanje:

“Šta mislite da je muškarcima najprivlačnije kod žena?”,

sa 100% prvih mesta – stavile delove tela. I to ovim redom: grudi, zadnjica, noge.

Pitanje br.2

“Da li žena koja gura kolica sa detetom može da bude seksi i privlačna?”

Odgovori su bili u 98% slučajeva pozitivni, samo jedan anketirani muškarac je rekao ne, i spadao je u starosnu grupu  manje od trideset godina. Na pitanje “zašto smatraju mame privlačnim?” – najčešći odgovor je bio “zato što to nema veze, žena je lepa ili nije lepa, bez obzira na okolnosti”.

Ženama je postavljeno pitanje “da li misle da su privlačne dok guraju svoju decu u kolicima?”, a u 78% slučajeva je bio negativan odgovor. Mame su, dakle, mnogo češće ubeđenja da čak i kada su maksimalno sređene ne privlače pažnju suprotnog pola ukoliko su sa svojim detetom.

Pitanje br.3

“Ko odlučuje da li je one night stand (veza za jednu noć)  početak veze?”

Ovde su se veoma razlikovali odgovori kod muške populacije. 45% muškaraca je reklo da o tome odlučuju isključivo okolnosti – hemija i spoj, 35% je tvrdilo da su oni ti koji odlučuju a 20% je bilo onih koji su rekli da to zavisi od devojke.

Na ovo isto pitanje svega 5% žena je reklo da one donose odluku o tome, ostatak je jednoglasno proglasio muškarce krivim za donošenje te odluke.

Percepcija je veoma zanimljiva iz muško-ženskog ugla, i koliko god mislite da znate o suprotnom polu, tu su uvek neke nove situacije i istraživanja da vas iznenade ili demantuju.