Search for content, post, videos

9 zanimljivih činjenica o vagini koje će vas iznenaditi

cinjenice o vagini

Kada je u pitanju vagina, svaka žena bi trebala da zna tri osnovne stvari: vagini nije potrebno tuširanje hemijskim preparatima, svaka žena ima vaginalni sekret i, na kraju, u vagini ništa ne može da nestane. Vagina ima više mogućnosti nego što se čini. Takođe, može da nam kaže o našem sveukupnom zdravlju više nego što mislimo.

1. Reč vagina ima koren u latinskom jeziku i u bukvalnom prevodu znači plašt za mač.

2. Klitoris ima 8 000 nervnih završetaka, dok ih penis ima duplo manje. Zato se vagina smatra najosetljivijom erogenom zonom. Nervni stimulansi se preko vagine šire na još 14 000 drugih nervnih završetaka.

3. Vagina je obložena prstenastim mišićnim grebenovima što joj omogućava izuzetnu pokretljivost. Ona je u stanju da se proširi i do 200 posto prilikom seksualnog odnosa ili porođaja.

4. Prvi film u kom je upotrebljena reč vagina je Diznijeva Priča o menstruaciji iz 1946.-e godine.

cinjenice o vagini

cinjenice o vagini

5. Vagini i ajkulama je zajednička jedna  stvar –  supstanca skvalen. Kod ajkule se nalazi u jetri, a vagini služi kao prirodni lubrikant.

6. Na jednom, rekli bismo bizarnom takmičenju, ponosna vlasnica najjače vagine je uspela da podigne težinu od 13 kg, kontrahujući mišiće vagine. Ovo Kegelovim vežbama daje potpuno novu dimenziju.

7. Mišići vagine su dovoljno snažni da mogu da zarobe penis. Ova pojava se naziva penis captivus i predstavlja stanje nevoljne zgrčenosti mišića vagine tokom odnosa, u kom partneri ostaju spojeni sve dok im inekcija za opuštanje mišića ne omogući da se   razdvoje.

8. Ne postoji mogućnost da bilo šta nestane u vagini. Otvor ka materici je toliko mali, da kroz njega ne moze da prođe mnogo toga. Osim onoga što treba da prođe.

9. Vagina se odrzava sama – kad je higijena u pitanju. Lučenje sekreta joj omogućava unutrašnje čišćenje. Korišćenje hemijskih preparata samo narušava prirodni ph balans i utiče na ravnotežu zdravih bakterija pa je bolje za intimnu negu koristiti samo vodu.